Ni redko, da si prijateljici bereta misli, sta enotnega mišljenja in dobro poznata potrebe druga druge. Čustev včasih ni treba ubesediti, kar je lahko pravo olajšanje, če so boleča, druga preprosto ve, kaj je na stvari. Imate tudi sorodno dušo? Ali se tudi vam zdi, da sta si s prijateljico preprosto usojeni in vaju nič ne more ločiti?

Če zmoreta skupaj prebiti ure in ure, ne da bi pri tem počeli kaj konkretnega – morda zgolj klepetata ali pa še to ne. Preprosto preživljata čas skupaj in se izgubljata vsaka v svojih mislih, a sta pri tem vendarle povezani.Sorodne duše si nikoli ne lažejo, ne glede na to, ali je resnica boleča in neprijetna ali ne. Nikoli ne tekmujejo in ne poznajo ljubosumja. Prava prijateljica vas ne bo obsojala zaradi napak, ki ste jih zagrešili, na težave vas bo opozorila uvidevno in razumljivo. Brez obsojanja.

Ko je ena v težavah, druga z njo iskreno sočustvuje. Prizadeva si za spodbuden pogovor in pomoč. Prava prijateljica razume vaše potrebe, želje in strahove, zato ni nič narobe, če jo pokličete tudi desetkrat v enem dnevu in ji potožite o svojih težavah. Njeni nasveti bodo vedno dobronamerni. Vedno vas bo znala spraviti v dobro voljo, ve, kaj vam je všeč in kaj ne.In še – vedno se znata neskončno zabavati. Na način, ki je samo vajin! Kaj pravite, imate tudi vi takšno prijateljico?