Spolnost je za vaše dekle orodje manipulacije

Vaš sklep, da ne mislite več sprejemati vedenjskega vzorca, ki ga ustvarja vaša partnerica, je zelo pozitiven. Spolnost zlorablja za dosego cilja, ki si ga je izbrala. Zanjo je orodje manipulacije. Takšne manipulacije žensk v odnosu do svojih partnerjev niti niso tako silno redke.

Moški se včasih vdajo in dopuščajo, da jih partnerica oziroma žena leta in leta tako izsiljuje. Zakaj to sprejemajo, je seveda že drugo vprašanje. Če je tako, namreč obstaja resen dvom o tem, kaj ženska čuti do svojega partnerja oziroma kakšen je njun odnos. O zdravem ljubezensko-spolnem odnosu tu ne moremo govoriti, prej je to trgovina s spolnostjo, nekakšen daj-dam.

Vzrok za takšno vedenje je lahko čustvena zavrtost in s tem nezmožnost doživljanja spolnosti kot dejanja globoke čustvene in telesne predaje drug drugemu. Morda pa je za vašo partnerico to le izhod v stiski, ker vama ne uspe doseči ustrezne govorne komunikacije. Vprašajte se, še bolje, da vprašate kar njo, ali ni tudi pri vaju tako. Skrajni čas je že, da se pogovorita. Možno je, da boste slišali, da ste vi tisti, s katerim se ne da nič dogovoriti, ker ji ne prisluhnete in ne upoštevate njenih argumentov. Če je tako, naj bo to za vaju izziv, da se naučita upoštevati drug drugega v svojih potrebah in pričakovanjih.

V vsakem partnerskem odnosu nastanejo konflikti. Zelo radi jih skrijemo sami pred sabo in se delamo, kot da jih ni. To je slaba izbira. Dobra pa je, če konflikt priznamo in ga poskušamo rešiti. Pomembno je, da sta zmagovalca oba partnerja. Pogajamo se toliko časa, dokler ni rešitev sprejemljiva za oba. Partnerja, ki se resnično ljubita, ne bosta nikoli želela videti v drugem poraženca, sebe pa kot zmagovalca.

Konflikti so vedno tudi preizkus ljubezni. Morda je prav v tem skrivnost, zakaj nekaterim uspe, drugim pa ne. Kakor koli že, spolnost med dvema naj bo vselej darilo, nikoli pa ne kazen ali nagrada.