Solate

Osvežilna solata s popečeno govedino

Zdaj je zelenjave že v obilju, in če ne veste, kaj bi z vsem tem razkošjem narave in pridnih rok, si pripravite preprosto solato. Najlepši del: sestavine lahko dodajate ali odvzemate po svojem okusu.

Sestavine za 4 osebe

  • pol glave ledenke (liste natrgajte na koščke v velikosti grižljaja)
  • 200 g tanko narezanih redkvic
  • 4 tanko narezane šalotke
  • 85 g kodrolistnega ohrovta, narezanega na trakove
  • 2 žlici posušenih jagod goji
  • 25 g grobo sesekljane sveže mete
  • 25 g grobo sesekljanega svežega koriandra
  • 2 goveja zrezka po 250 g (odstranite vidno maščobo)
  • 4 žlice sončničnega olja
  • sok 1 limete
  • 1 žlico sojine omake
  • sol in poper

Priprava

  1. 1Ledenko, redkvice in šalotko dajte v servirno skledo.
  2. 2Posujte s kodrolistnim ohrovtom, jagodami goji, meto in koriandrom ter nežno premešajte.
  3. 3Na visoki temperaturi ogrejte žar ponev z rebrastim dnom.
  4. 4Zrezke premažite z žlico olja ter posujte z malo soli in popra.
  5. 5V vroči ponvi ju na vsaki strani pecite 2 minuti za srednje surove, 3 minute za srednje pečeno ali 4 minute za prepečeno meso.
  6. 6Položite zrezka na krožnik, tam naj počivata nekaj minut.
  7. 7Za pripravo preliva dajte limetin sok, sojino omako in preostale 3 žlice olja v kozarec za marmelado, privijte pokrov ter dobro pretresite.
  8. 8Pokapljajte solato s prelivom in jo premešajte.
  9. 9Solato razdelite v štiri sklede.
  10. 10Tanko narežite zrezka in ju razporedite po solati.
  11. 11Takoj ponudite.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE