Ohrovt

Intenzivna ohrovtova solata

Takšen ohrovt se obdrži tudi pod snegom in se obnese kot krepka in očiščevalna zimska solata, še posebej v družbi orehov in hrušk s poživljajočo kislino granatnega jabolka.

Sestavine

  • 3 pesti listnatega ohrovta ali črnega toskanskega ohrovta (cavolo nero)
  • 2 pesti orehov
  • 1/2 granatnega jabolka
  • 1 hruška
  • 100 g mehkega kozjega sira, po želji
  • jabolčni kis z orehi
  • med
  • oljčno olje
  • 1 žlička gorčice
  • sol in poper

Foto: Jure Legac

Foto: Jure Legac

Priprava

  1. 1Listnati ohrovt porežemo ali potrgamo iz stebel ter temeljito premasiramo s ščepcem soli, da se listi zmehčajo.
  2. 2Orehe grobo nasekljamo, hruško narežemo na krhlje.
  3. 3V skledo stresemo ohrovt, dodamo narezano hruško in semena granatnega jabolka.
  4. 4Za polivko razžvrkljamo vse sestavine v manjši posodi.
  5. 5Ohrovt z dodatki zabelimo s polivko, na koncu potresemo z orehi in po želji koščki kozjega sira. Obnese se kot kosilo ali predjed.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE