Se lahko na kratko predstavite?

Sem temperamentna štiridesetletnica in mamica treh živahnih otrok. Belokranjka, ki živi v Ljubljani. Gradbenica, ki jo je pot zanesla v turizem, kjer zares nadvse uživam. Trenutno sem direktorica ljubljanskega hostla Tresor. Pred leti sem ustanovila tudi svoje podjetje, ki posameznikom in podjetjem svetuje pri zagonu, prodaji in marketinških aktivnostih turističnih nastanitev. Pred malo več kot letom dni sem se pridružila bratu v mladi ljubljanski destilarni avtentičnega slovenskega džina, kjer sem zadolžena za marketing in prodajo. Sem večna učenka in velika ljubiteljica izobraževanj. Sem tudi NLP coach, inštruktorica joge smeha, vaditeljica joge za otroke, vodim ustvarjalne delavnice za otroke, kjer ustvarjamo iz odpadne embalaže. Veliko sem se izobraževala na področju odnosov z javnostmi in digitalnega marketinga. Nekaj podjetjem pomagam pri vodenju njihovih profilov na družabnih omrežjih. Moji dnevi so izpopolnjeni do zadnje minute. Rada tudi kuham in pečem. Kolikor mi čas dopušča, se družim s prijatelji in obiščem kak koncert ali gledališče. Sem velika ljubiteljica narave in živali. Četudi mi velikokrat zmanjkuje časa in najdem kar veliko izgovorov, si ne predstavljam, da ne bi bila športno aktivna. Ne glede na vreme je moje glavno prevozno sredstvo kolo. 

Naša bralka Nina Petruna Babarovič pred in po preobrazbi. Kako je nastajala njena podoba, si oglejte spodaj.

Zakaj ste se odločili za preobrazbo?

Ker sem nekoliko naveličana videza utrujene mame.

Ali ženske prepogosto pozabimo nase? Se je to dogajalo tudi vam?

Seveda. Kar malo je v naših genih, da se postavljamo na zadnje mesto. Družina, otroci, služba in različni projekti terjajo svoj davek in seveda čas. Zavedam se, kako pomembno je, da dam sebe na osebni in družinski urnik. Recept je dokaj preprost. Zadovoljna ženska, zadovoljni otroci. Vendar žal velikokrat težko uresničljiv. Zase skrbim s športno aktivnostjo, kulturno prireditvijo, gurmanskim razvajanjem. Vesela sem tudi družbe dragih ljudi. Da poskrbiš zase tako, kot so poskrbeli zame v sklopu preobrazbe ... Seveda si tega želim, a mi morda manjka znanja, kako s hitrimi triki umetnikov ličenja priti do želenega rezultata. 

Priznam, da mi je bilo sprva zelo nelagodno, saj nisem vajena, da se kdo z mano na tak način ukvarja. Prevevali so me različni občutki. Na trenutke sem se hihitala kot kakšna najstnica. Ko sem se zagledala v ogledalu, pa sem bila izjemno navdušena, saj mi je bila nova podoba všeč. 

Kako ste se počutili v času preobrazbe in kakšen je bil rezultat v ogledalu?

Priznam, da mi je bilo sprva zelo nelagodno, saj nisem vajena, da se kdo z mano na tak način ukvarja. Prevevali so me različni občutki. Na trenutke sem se hihitala kot kakšna najstnica. Težava je bilo tudi sedenje pri miru. Ta del mi je bil pravzaprav najtežji. Ko sem se zagledala v ogledalu, pa sem bila izjemno navdušena, saj mi je bila nova podoba všeč. Upam, da sem si zapomnila nekaj pomembnih reči pri ličenju. Nekoliko trda sem bila tudi pred fotografskim objektivom, a me je Nina zelo hitro omehčala, da sem začela sodelovati in ne nazadnje tudi uživati. Priznam. Končni rezultat pa … Vau. No, meni je res všeč. Hvala Milanu in Nini za izkušnjo in poživitev samozavesti. 

Kreativna ekipa

Nina Žnideršič, diplomirana fotografinja, in Milan Gačanovič - Gacho, masker, kostumograf in art direktor, skupaj ustvarjata že več let in sta po mnenju mnogih slovenskih in tujih urednic in urednikov modnih časopisov izjemno kreativen tandem, ki s svojim delom nenehno navdušuje. Nina se ukvarja predvsem z modno in produktno fotografijo, včasih pa jo delo odpelje tudi do arhitekturne in portretne fotografije, ki jo upodobi na prav poseben način. Objave njenih del lahko zasledimo v znanih tujih in domačih modnih in lifestyle revijah, med drugim v spletni reviji Vogue. Je prejemnica številnih nagrad doma in v tujini s področja fotografije. Milan je v svoji več kot tridesetletni karieri, ki ga je ponesla po skoraj vsej Evropi, sodeloval z največjimi imeni v modnem svetu. Je prvi slovenski masker, ki je v Milanu v devetdesetih letih pridobil licenco Versace Cosmetics. Sledile so še druge ekskluzivne pogodbe z različnimi kozmetičnimi hišami. Kot kostumograf je prejemnik številnih nagrad in priznanj. Sodeloval je z mnogimi filmskimi režiserji, tako doma kot tudi v tujini. Kot art direktor in producent pa zadnje čase ustvarja različne zahtevne projekte, ki za seboj pustijo močno sled v oglaševalski industriji.

Milan Gačanovič-Gacho svetuje 

Pigmentni madeži
Pigmentni madeži se včasih lahko pojavijo že po tridesetem letu, pa tudi pozneje. Seveda je vse odvisno od vašega genskega zapisa in od izpostavitve močnemu soncu, ki je zadnja leta zares uničujoče. Pri takšnih spremembah na koži moramo biti pozorni ter si kožo zaščititi pred močnimi sončnimi žarki. Vsekakor pa je zelo pomembna tudi redna nega kože z visokokakovostnimi kozmetičnimi proizvodi. Na očiščeno kožo si lahko nanesemo Skin Booster anti pigment spot serum Biodroga medical care. Moramo biti vztrajni in si serum nanašati redno. Pigmentni madeži postanejo manj vidni in sčasoma izginejo.


Serum za predel okoli oči
V predelu okoli oči je vaša koža najtanjša in zato zelo občutljiva. Dostikrat se prav tu pojavijo drobne gubice, ki so še bolj vidne, ko na kožo nanesemo tekočo podlago. Da se temu izognemo, je treba na ta predel še posebno paziti in ga skrbno negovati. Koža mora biti prožna in negovana, tudi če ne uporabljate ličil. Dostikrat se zjutraj zbudimo rahlo otečeni pod očmi in ravno za to nevšečnost vam predlagam Energize & Perfect Biodroga – to je osvežujoči fluid, ki napne vašo kožo in ji doda svežino.


Uporaba tekočih podlag
Kakšen tekoči puder uporabljati, je verjetno vprašanje, ki si ga postavljate znova in znova. Kupiti kar nekaj, ker ga nujno potrebujete, ni ravno pravi način. Skrbno preučite svojo kožo in ugotovite kakšen tip imate. Ali je to tanka in posledično občutljiva koža (v tem primeru izbirajte med zelo transparentnimi podlagami) ali imate debelejšo, ki jo po navadi pestijo malce razširjene pore (tu priporočam Pore – refining serum Biodroga, ki zmanjša vidnost por). Seveda je nemogoče opisati vse tipe kože, zato se je pri izbiri tekočih podlag včasih dobro posvetovati s strokovnjaki, ki vam bodo znali izbrati najboljšo. Izbirajte pozorno in se osredotočite na odtenek kože. Vedno kupujte tekočo podlago, ki je malce svetlejša od vaše kože – tako se boste izognile prevelikim barvnim razlikam med obrazom in vratom, če si na ta predel ne nanašate podlage, kar pa vam seveda toplo priporočam. Ne pozabite tudi na ušesa, ki znajo pozimi ali poleti pordeti, ter na dekolte, posebno ob slovesnih priložnostih. Vsekakor pa je pomembno, da svoj obraz malce osenčite in s tem poudarite določene predele, kot so na primer ličnice, ali skrijete tisto odvečno, kot je po navadi podbradek. Zato vam priporočam, da si poleg izbranega odtenka privoščite še eno tekočo podlago, ki je temnejša za vsaj dva do tri odtenke. Izbral sem Shiseido Synchro Radiant lifting. Če imate zares trdovratne podočnjake, ki jih nikakor ne morete prikriti s tekočo podlago, si pomagajte s korektorjem, ki ga lahko nanesete pred podlago ali po njej. Tokrat vam priporočam Liquid Camouflage Catrice. Izberite dovolj svetel odtenek, s katerim boste zadovoljne.


Ličenje ustnic
Ustnice so poleg oči najbolj vidne na vašem obrazu, zato je njihova nega izjemno pomembna. Vsakodnevno masiranje s prsti pripomore k boljši prekrvljenosti, s tem pa postane tudi občutljivost večja. Predvsem poleti priporočam, da si na ustnice nanesete le gloss, ki pristaja poletni zagorelosti. Če želite biti bolj urejene in si privoščiti več glamurja, pa si omislite mehak in mazljiv svinčnik za ustnice z mat učinkom, ki jih dodobra izpolni. V tem primeru skorajda ne potrebujete še dodatne šminke, le svinčnik bo zadostoval vašim potrebam. Za lepo nevtralno barvo je za to poletje idealen svinčnik lip duo iz Shiseida. Njegova bogata tekstura in ravno pravšnja intenzivnost barv vas bosta osvojili na prvi dotik.


Nina Petruna Babrovič po preobrazbi, s poletno različico frizure, bolj sproščeno, za večerne priložnosti