Uredništvo priloge Ona in revije Onaplus že tradicionalno spremlja delovanje posameznic, ki v svoje delo vpletajo visoke profesionalne in poklicne standarde ter pri tem navdušujejo z uspehi s širšimi družbenimi učinki. Njihove poteze so na javnem parketu največkrat nevidne in neslišne, zato pa so toliko bolj opazne sledi, ki ostajajo za njimi. Strokovna žirija, ki jo sestavljajo Sabina Obolnar, dr. Ali Žerdin, Valentina Smej Novak in Bojana Leskovar, je presežke prepoznala v delu 12 izbrank in jih počastila s slovesnostjo Ona 365, katere generalna pokroviteljica je bila Kozmetika Afrodita, na predvečer izida marčevske Oneplus. 


Onine nominiranke: izr. prof. dr. Saba Battelino, dr. med., doc. dr. SaraAhlin Doljak, Irena Mihelj, doc. dr. Gabrijela Zaharijaš, Jožica Ličen, Bojana Pivk Križnar, do. Dr. Nada Rotovnik Kozjek, dr. med. in mag. Željka Platzer Papič.


Poleg prejemnice naziva Ona 365, doc. dr. Sare Ahlin Doljak, so med nominirankami še izr. prof. dr. Saba Battelino, dr. med., slovenska kirurginja, ki je v UKC Ljubljana z zapleteno operacijo petletni gluhi italijanski deklici povrnila sluh; Irena Fonda, podjetnica, rojena v družino, ki se je zaprisegla morju in ki uresničuje napredno idejo o slovenski ekološki ribogojnici; Jožica Ličen, ravnateljica Škofijske karitas Koper, ki je od upokojitve srce in duša prostovoljstva na Primorskem; Irena Mihelj, prva slepa prevajalka iz norveškega jezika v Sloveniji, ki je prevedla norveško knjižno uspešnico Mrtvi tek; Bojana Pivk Križnar, učiteljica in humanitarka, ki vidi več kot le tegobe lastnega »vrtička« in si upa odpotovati nekam, kjer ne ve, kaj jo čaka; mag. Željka Platzer Papič, učiteljica in teologinja, ki je doživela veliko preobrazbo in odigrala pomembno vlogo pri gojenju pouka slovenščine v zamejstvu; doc. dr. Nada Rotovnik Kozjek, dr. med., strokovnjakinja za klinično prehrano, ki se s svojim delom bojuje proti podhranjenosti in je zaslužna za uvedbo poučevanja klinične prehrane na Medicinski fakulteti; Mojca Širok, novinarka, voditeljica, pisateljica, ki je lani izdala literarni prvenec Pogodba in zanj prejela knjižno nagrado modra ptica, s čimer dokazuje, da dobre literature ni brez vrhunskega poznavanja resničnega življenja; Ilka Štuhec, alpska smučarka, dvakratna svetovna prvakinja v smuku, ki se je po hudi poškodbi vrnila in uspela, bogatejša za še eno izkušnjo, pred dnevi pa jo je življenje spet postavilo na novo preizkušnjo; Valentina Turcu, vrhunska umetnica giba, baletna virtuozinja in koreografinja, ki je za svoja dela prejela številna priznanja, med drugim lani tudi nagrado Prešernovega sklada; doc. dr. Gabrijela Zaharijaš, raziskovalka vesolja iz Centra za astrofiziko in kozmologijo Univerze v Novi Gorici in članica mednarodne skupine, ki sodeluje pri raziskavah zunajgalaktične svetlobe ozadja s satelitom Fermi in katere izsledki so bili lani objavljeni v reviji Science.Obolnarjeva je v napovedi letošnje prejemnice naziva Ona 365, Sare Ahlin Doljak, poudarila, da nam »Ona nehote nastavi zrcalo: kdo smo in predvsem kaj smo lahko. Kljub preizkušnjam, ki jih nalaga življenje, živi polno. Vsakokrat poudari, da je življenje veliko, zato ga spoštljivo časti. In da je družina vse. Ne skriva trpkih trenutkov in soočenj s sabo. A nekega dne je spoznala, da se je naučila vsega, le živeti ne!«


Letošnja Ona 365 Sara Ahlin Doljak je tako kot vse naše nagrajenke doslej prejela unikatno broško Draguljarne Malalan.


V Veliki dvorani Grand Hotela Union se je zbralo več kot 450 uglednih gostov in s svojo prisotnostjo počastilo 25-letnico izhajanja One. Prireditev povezujeta Miha Šalehar in Bernarda Žarn, že na začetku pa je z nastopom očarala vrhunska pevka in ustvarjalka Josipa Lisac, ki je še enkrat navdušila pozneje, pred razglasitvijo zmagovalke.


Zbrane je s presunljivim nastopom presenetila legendarna Josipa Lisac.


Zbrane sta nagovorila odgovorna urednica priloge Ona in revije Onaplus, Sabina Obolnar, in predsednik Vlade Republike Slovenije, gospod Marjan Šarec, ki je pred prihodom v dvorano pozdravil vse prisotne nominiranke in jim čestital za vse dosežke in presežke, z izvirnimi besednimi vložki je nominiranke predstavil reper Rok Trkaj.


Onine nominiranke s predsednikom vlade Marjanom Šarcem, vodstvom Dela glavnim direktorjem Andrejem Krenom in direktorico Natašo Luša ter odgovorno urednico One in Oneplus Sabino Obolnar.


Teolog in filozof dr. Ivan Štuhec, Biserka Marolt Meden, nekdanja članica Onine vlade v senci in nekdanja poslovna direktorica pediatrične klinike, ter Faila Pašić Bišić, zagovornica deprivilegiranih in direktorica človekoljubnega dobrodelnega društva UP Jesenice so dogajanje popestrili s pogovorom o sobivanju žensk in moških, o vlogi žensk v družbi in o opustitvi razlikovanja po spolu.