Pred nami so še zadnji dnevi veselega decembra, ste ena od tistih, ki komaj čaka, da okrasi jelko in obleče pulover z jelenčki ali vas to sploh ne veseli?

Ja, jelko res komaj čakam. Vsako leto jo kasneje podrem, ker mi je tako všeč vzdušje, ki ga ustvari. Malo manj pa mi je všeč novembrsko bombardiranje z decembrom.

Ker navadno poslušam plošče in ne radijskih postaj, se največkrat izognem tistim skladbam, ki jih neprenehoma ponavljajo. Priznam pa, da Last Christmas name že dolgo nima pozitivnega učinka.   

Kaj imate decembra najraje? Več druženja, kuhano vino, več dogodkov, darila …

Predvsem občutek, da se vse malo upočasni, kar je paradoksalno, saj je december za umetnike res poln mesec. A se mi zdi, da so ljudje bolj umirjeni, v pričakovanju novega leta, da si večkrat vzamejo ali bolje rečeno vzamemo čas za kak lep trenutek s prijatelji. Ja, več druženja je tudi nekaj, kar me vedno razveseli!

Imate najljubšo praznično pesem?

Imam več najljubših: White Christmas, Winter Wonderland, Oh Holy Night, Rajske strune, Noč božična …

Ali pa praznično pesem, ki vam gre najbolj na živce?

Ker navadno poslušam plošče in ne radijskih postaj, se največkrat izognem tistim skladbam, ki jih neprenehoma ponavljajo. Priznam pa, da Last Christmas name že dolgo nima pozitivnega učinka (smeh).Imate kak poseben praznični kuharski recept, ki vedno vžge?

Ne samo za praznike, tudi sicer se prileže dobra jabolčna pita. Ali pa cimetovi polžki.

Ljudje radi polagamo velike upe na silvestrski večer, ko naj bi se zabavali, kot vse leto ne, a velikokrat na koncu ni tako. Kakšne so vaše izkušnje?

Treba se je znati zabavati vse leto, ne le en večer! S pravo družbo je povsem vseeno, kateri dan je. Silvestrovo sem preživela že na nabito polnih zabavah ali pa s skodelico sladoleda v družbi cimre na kavču ob filmu, vedno pa sem se imela odlično.

Z veseljem bi doživela silvestrovanje v Parizu, ki ga obožujem v katerem koli obdobju leta.     

Silvestrovanje doma, na prostem ali kje drugje?

Nisem rada na prostem, ker postanem živčna v preveliki gneči, zato sem najraje bodisi doma, pri sebi ali pri prijateljih, kjer lahko kaj kulinaričnega ustvarimo, bodisi delovna, kot bom tudi letos, silvestrovanje v Operi bo res nekaj posebnega!

Ste novo leto kdaj dočakali na kakšni oddaljeni lokaciji?

Nisem, bi pa z veseljem doživela silvestrovanje v Parizu, ki ga obožujem v katerem koli obdobju leta.