Kateri je največji izziv sodobne mame? In kateri je vaš osebni?

Največji izziv je gotovo nenehno usklajevanje med domom in službo. Posledično – slaba vest. Ko delaš, imaš slabo vest, da nisi doma, in ko si doma, imaš slabo vest, da ne napreduješ poklicno. Ne imeti slabe vesti je največji izziv sodobne mame.

Ko enkrat doživiš brezpogojno ljubezen, ki jo daješ in sprejemaš, ne bi tega nikoli več zamenjal za nič na svetu. 

Vam je vaša zaupala, da se boste v življenju nekako znašli, in ste zato tudi odrasli v dovolj močno in samostojno žensko? Pa v nežno in toplo mamo?

Seveda. Največ, kar lahko pri vzgoji narediš, je, da sprejmeš svoje otroke takšne, kot so. Kajpak jih usmerjaš, pri čemer slediš svojim načelom, vendar jih ne krojiš povsem. Se pravi, da v njihovi avtentičnosti iščeš dobre stvari in nanje ne lepiš svojih etiket. Kar je zelo težko. In zahteva trud vsak dan sproti. (Nasmeh.)Kaj bistvenega vam je poleg mame dal oče?

Glede na okoliščine in po svojih zmožnostih sta dala, kar sta lahko. Mislim, da sta zame dala vse od sebe.

Imate tri sinove in hčerko. Najbrž je odveč vprašanje, kaj ženska z materinstvom pridobi?

Ko enkrat doživiš brezpogojno ljubezen, ki jo daješ in sprejemaš, ne bi tega nikoli več zamenjal za nič na svetu. Gotovo se kot mama na začetku sprašuješ, kdo sem, kaj sem, ali imam sploh še sebe. Ampak potem ko se umiriš, se stvari hitro postavijo na svoje mesto.

Me smo tudi sicer prijateljice in nobene stiske ni bilo zaradi tega, ker smo bile same ženske. Še več, večino časa smo lahko govorile o precej zasebnih stvareh in zato druga na drugo dobro vplivale. 

Izhodišče nanizanke Mame je istoimenska gledališka komedija. Prvi del ste režirali vi. Kako vodi ženske ženska?

Velikokrat lahko v ženskem kolektivu nastajajo trenja. Me smo tudi sicer prijateljice in nobene stiske ni bilo zaradi tega, ker smo bile same ženske. Še več, večino časa smo lahko govorile o precej zasebnih stvareh in zato druga na drugo dobro vplivale.