Robert Fulghum, filozof in esejist, je v premisleku o večnem tandemu zapisal: »Kupila sta si (soseda z one strani ceste, op. p.) gorsko kolo z osemnajstimi prestavami. Vsak dan se vozita z njim … Opažam, da se on vedno vozi spredaj. Usmerja krmilo. Vedno. Prav zares nič v duhu 'ženske osvoboditve'. Pogovor z vsakim od njiju posebej razodene pradavno resnico. On zaupno misli, da je močnejši in da ima boljši občutek za smer. Ona mu to dopušča. Ker gleda okrog sebe in uživa v pokrajini; ker lahko neha poganjati pedala in on tega ne opazi; in če se zaletita, je on dobra blazina … Osvoboditev, domnevam, je to, da vsakdo dobi tisto, kar misli, da si želi, ne da bi poznal vso resnico. Ali z drugimi besedami, osvoboditev končno pomeni, da smo se rešili stvari, ki jih ne maramo, da bi postali sužnji tistega, kar odobrav...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE