Sliši se klišejsko, a vendarle je definicija dobrega človeka v tem času še posebej na udaru. Kako vi opredeljujete ta pojem?

Ironija medčloveške klime je, da se zdi vprašanje, kaj sploh zaznamuje dobrega človeka, dokaj kompleksno, čeprav je odgovor na dlani. Nekaj je teorija, spet drugo sta dejansko stanje in ravnanje po teh načelih. Vsi težimo k temu, da bi bili dobri, pošteni, iskreni, marljivi, ljubeči, po drugi strani pa se te vrednote izgubljajo v površinskih, instant odnosih. Dober človek se zaveda sebe in okolice, ne obsoja različnosti družbe in dopušča svobodo vsem živim bitjem. Sama se ravnam po načelu, da ima življenje svoj tok, ki me sproti izoblikuje s pravili, kaj je dovoljeno in kaj ni. Pri tem je dobrodošlo, če si dojemljiv za učenje, sprejemanje n...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE