Stiska je lahko izziv

Dobro je, da ste napisali pismo, ker bo mogoče pomagalo tudi drugim ozavestiti odnos s partnerjem. Ljudje vedno tarnajo o času, ki ga je premalo, pozabljajo pa, da za tisto, kar nam je v življenju resnično pomembno, zmeraj najdemo čas, če si res želimo. Ob koncu dneva sta z možem tako utrujena, da samo padeta v posteljo in zaspita, zjutraj pa spet vse od začetka. Življenje teče naprej.

Več možnosti je, zakaj si mož želi na počitnice brez vas. V pogovoru z njim boste lahko odkrili, za kaj gre. Pomemben podatek je, da ste vi tisti, ki govori za dva. To lahko pomeni, da mož sploh nima možnosti, da bi prišel do besede. Verjetno je moški, ki se besedno težje izraža in mu to pomeni napor. Kot tak potrebuje spodbudo in potrpežljivo partnerico, ki mu pomaga, da izrazi svoje misli. Ob vas pa lahko doživlja prav nasprotno, s svojo gostobesednostjo ga vedno znova kar povozite. V vajinih skupnih letih je to doživel že neštetokrat in obupal.

V pismu pravite, da ga v njegovih interesih ne omejujete, to je prav, vprašanje je, ali imata kakšne skupne interese, ki bi vaju povezovali. Morda ste ženska, ki svojega partnerja nenehno nadzoruje. Če se v vajinem odnosu dogaja kaj od tega, ni želja po ločenih počitnicah nič nenavadnega. Če mu stalno dihate za ovratnik, mu je dovolj, potrebuje počitek in mir. Če sta se že zelo odtujila in je vajino spolno življenje revno ali je že popolnoma zamrlo, si morda želi tudi drugo žensko, ni pa nujno.

Kaj lahko storite? Predvsem ga ne silite v skupne počitnice. Poskusite se o vajinem odnosu odkrito pogovoriti. Prisluhnite mu. Če ne bo šlo, naj vama pomaga strokovna oseba vzpostaviti dialog. Vaša osebna stiska naj vam pomeni izziv pri reševanju in urejanju odnosa. Morda so prav ločene počitnice tisto, kar potrebujeta, da bosta začutila sama sebe in si zaželela urediti odnos in vnesti vanj nove kvalitete.