Umetnost vmesnega se je glasila rdeča nit letošnjega razkošnega dogodka, v katerem ni manjkalo radodarnih zvezdnikov, ki so Kostumskemu inštitutu znova prinesli več milijonov dolarjev in tako odločno rekli da umetnosti in ustvarjalcem. V letošnjem središču pozornosti je bila Rei Kawakubo s svojo kultno avantgardno znamko Comme des Garcons, ki jo je med drugimi ponosno razkazovala tudi Rihanna. 

Japonska oblikovalka in arhitektka je šele druga umetnica v zgodovini znamenitega muzeja (po Yvesu Saint Laurentu 1983.), ki so jo počastili s samostojno razstavo, in to zanesljivo z razlogom: Kawakubova se po mnenju drugih modnih velikanov in kuratorja metropolitanske razstave Andrewa Boltona nenehno postavlja po robu ustaljenim smernicam, izziva konvencionalno pojmovanje lepote in slog ter vsakič znova opredeljuje sodobno estetiko.
Kawakubova živi in ustvarja v domačem Tokiu, njen mož Adrian Joffe, direktor njenega modnega imperija, pa v Parizu blizu sedeža podjetja, a se redno obiskujeta in v srečnem zakonu ter uspešnem poslovnem partnerstvu uživata že več desetletij.

Kreacije japonske umetnice je letos ponosno nosila glasbena zvezdnica Rihanna, ki se je navdušena predstavila v mogočni in nadvse divji rdeče-beli cvetlični stvaritvi. Kako so se za modni dogodek leta napravile preostale zvezdnice, si oglejte v galeriji.