Deklica bo osebni praznik proslavila v torek, so sporočili iz Kensingtonske palače ob objavi prisrčne fotografije, in prenesli zahvale Charlottinih staršev za vse prisrčne in tople želje. 

Spomnimo, bilo je 2. maja 2015, ko je London in svet znova preplavila evforija: najbolj priljubljen kraljevi par je v bolnišnici St. Mary v prestolnici povil drugega otroka, princeso Charlotte Elizabeth Diano (drugi imeni je dobila po prababici in pokojni babici). Vojvodinja Kate in hčerkica sta še isti dan zapustila bolnišnico, 5. julija pa so deklico krstili v cerkvici v Sandringhamu.Kakor njen starejši brat tudi Charlotte določa smernice v otroški modi, vsi primerki garderobe, v kateri se pojavi princesa, se namreč razprodajo v nekaj minutah. Fotografijo z balami sena v ozadju je aprila posnela Charlottina mama Kate, nadobudna fotografinja, na družinskem domu Anmer Hall v Norfolku severno od Londona, ki ga bodo Cambridgeevi predvidoma poleti zapustili in se vrnili v prestolnico. Tam bo namreč princ George jeseni začel obiskovati šolo.

Še prej pa princeso in princa čaka pomembna zadolžitev: v kratkem se bo poročila njuna teta Pippa Middleton, Charlotte in George pa bosta na obredu odigrali vlogi družice oziroma paža.