Fižol

Mineštra s fižolom in koruzo

Jeseni nam prija nekaj toplega in krepkega. Danes poskusite mineštro s koruzo in fižolom.

Sestavine

  • 150 g mlade koruze v zrnju
  • 400 g kuhanega fižola
  • 180 g suhih testenin
  • 1 rdečo čebulo
  • 3 stroke česna
  • 200 ml vode, v kateri se je kuhal fižol
  • 400 ml jušne osnove
  • 100 ml rdečega vina
  • sol, mleti poper
  • lovorov list
  • vejico svežega rožmarina
  • 3 žlice olivnega olja

Priprava

  1. 1Fižol namočimo dan prej.
  2. 2Preden ga damo kuhat, ga dobro speremo pod tekočo vodo in nato v kozici do mehkega skuhamo.
  3. 3Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo in česen, da lepo zadišita.
  4. 4Solimo, popramo, dodamo lovorov list in vejico svežega rožmarina.
  5. 5Zalijemo z rdečim vinom, pokuhamo, da alkohol izpari, nato pa dodamo mlada koruzna zrna.
  6. 6Na hitro prepražimo, dodamo še kuhan fižol in zalijemo z vodo, v kateri se je kuhal fižol, in jušno osnovo.
  7. 7Dodamo testenine in počasi kuhamo od 15 do 20 minut oziroma tako dolgo, da so koruza in testenine kuhane.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE