Malinova torta z mandlji in marcipanom

Torta brez moke, a z marcipanom za prav poseben okus. Posladkajte se v toplih jesenskih dneh!

Sestavine

  • Za 1 pekač za torto:
  • 20 g sladkorja
  • 3 jajca
  • 200 g mletih mandljev
  • 1 žlički pecilnega praška
  • 100 g nastrgane čokolade (temne)
  • 400 g svežega sira
  • 50 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 100 g marcipana
  • 200 g sladke smetane
  • 250 g malin
  • 1 rdeči preliv za torte

Priprava

  1. 1Pečico segrejemo na 180 °C.
  2. 2Sladkor in jajca penasto zmešamo.
  3. 3Dodamo mandlje, pecilni prašek in nastrgano čokolado.
  4. 4Testo zlijemo v pekač za torto, obložen s papirjem za peko, in pečemo 25 minut.
  5. 5Nato pustimo, da se ohladi.
  6. 6Sveži sir pomešamo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem.
  7. 7Marcipan raztrgamo na koščke in ga dodamo h kremi.
  8. 8Smetano stepemo, jo vmešamo v kremo in nato postavimo za 30 minut v hladilnik.
  9. 9Kremo nato namažemo po biskvitu.
  10. 10Maline operemo, preberemo in jih porazdelimo po smetani.
  11. 11Preliv za torto pripravimo po navodilih na vrečki in ga prelijemo čez maline.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE