Slovenski športnik leta 2018 in novinec mesecev oktobra in novembra lige NBA je nedavno javnosti predstavil svojo spletno stran, zdaj pa bo že pri rosnih dvajsetih imel tudi svojo biografijo, ki bo najprej izšla v Sloveniji in Srbiji, nato pa še v ZDA in Španiji, razkriva časnik Slovenske novice. 


Foto: Uroš Hočevar


Knjiga bo govorila o Dončićevem življenju in uspehih od začetkov v Ljubljani, zgodnjega odhoda v Španijo k madridskemu Realu ter prestopa k Dallas Mavericks v ligo NBA. Avtorja, ki se bosta podpisala pod biografijo, bosta pri nastajanju združila svoje najboljše veščine, Ljubljančan Đurović je namreč nekdanji košarkar ljubljanske Olimpije in eden največjih slovenskih poznavalcev košarke, Srb Stanković pa je napisal že več knjig, med drugim tudi Montevideo, Bog te video, po kateri je režiser Dragan Bjelogrlić posnel film, ki je doživel velik uspeh. 


Foto: AP


Novica o Dončićevi biografiji prihaja v javnost ravno v času, ko je oči za vedno zatisnil še en legendarni slovenski košarkar. V 89. letu starosti je namreč umrl nekdanji košarkar AŠK Olimpija Bogdan Müller Panta, ki je dres ljubljanskega kluba nosil med letoma 1952 in 1966 ter se veselil štirih naslovov jugoslovanskega prvaka, leta 1954 pa postal drugi Slovenec, ki je zaigral na svetovnem prvenstvu kot član jugoslovanske reprezentance. Med igranjem košarke je uspešno sklenil tudi študij geodezije, poročen pa je bil dvakrat, z Elzo Budau in Boženo Plevnik. 


Vir: kosarka.si