Slastni januar

Krompir in zelenjava iz pekača

Decembrski noriji običajno sledi januarska puščoba. A naj ta ne zajame tudi vaše kuhinje, dolgčas preženite z dobrotami, kot je tale! V pečici pečena krompir in zelenjava tekneta s pomako kot samostojna jed, priležeta pa se tudi kot priloga sočni pečenki.

Sestavine Za 6 oseb

  • 4 veliki gomolji moknatega krompirja
  • 3 korenčki
  • 3 pastinaki ali peteršiljeve korenine
  • 3 bele repice
  • 3 majhni gomolji rdeče pese
  • olivno olje za pokapanje
  • sol
  • sveže zmlet poper

Priprava

  1. 1Pečico ogrejemo na 210 °C. Krompir, korenček, pastinak in repice olupimo. Rdečo peso skrbno oščetkamo pod tekočo vodo (ne lupimo). Krompir prepolovimo. Korenčkom, pastinakom oziroma peteršiljevim koreninam odrežemo konce in jih po dolgem prepolovimo. Repice razrežemo na četrtine. Krompir in zelenjavo porazdelimo v velik nepregoren globok pekač. Vse obilno pokapamo z olivnim oljem, posolimo in popopramo. Pekač potisnemo v vročo pečico (na sredino) in pečemo približno 30 minut, obrnemo in pečemo še 15 minut, da se krompir in zelenjava obarvata zlato rjavo in zmehčata. Takoj ponudimo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE