Oba sta novico delila na družbenih omrežjih in pozvala ljudi, da ravnajo previdno, skrbijo za higieno in poskrbijo, da bolezni ne širijo na druge osebe. 

Britanski igralec Idris Elba je o okužbi z novim koronavirusom spregovoril kar  v videu, ki ga je objavil na Twitterju. V njem je razkril, da se je testiral, ker je v petek izvedel, da je bil v stiku z nekom okuženim. Od tedaj pa do včeraj, ko je končno prejel rezultate testa, da je pozitiven, je zvezdnik poskrbel za samoizolacijo, ob njem je samo njegova žena Sabrina Dhowre, ki zaenkrat še ne kaže znakov okužbe. 

Elba je v ponedeljek zvečer sporočil, da se je testiral, test pa je bil pozitiven. »Počutim se dobro. Zaenkrat nimam simptomov,« je povedal Elba in opozoril, da je stvar kljub temu resna. »Zdaj je čas za razmislek o družbeni osamitvi, za umivanje rok. Zunaj so ljudje, ki nimajo simptomov, a širijo virus,« je dejal. S soprogo sta o okužbi obvestila družino in sodelavce, je še razkril igralec, ki je prepričan, da je pri tokratnem koronavirusu zelo pomembno, da o njem govorimo na glas in smo iskreni ter ne skrivamo okužbe pred drugimi. »Potrebno se je testirati in ukrepati,« je poudaril še dejal: »Čeprav živimo v razdeljenem svetu, je zdaj čas za solidarnost, za razmišljanje. Veliko ljudi je bilo prizadetih, veliko jih je izgubilo svoje ljubljene.« Za konec pa je igralec še zagotovil, da bo javnost obveščal o poteku okužbe in svojem počutju in ljudem položil na srce: »To je resnično. Ostanite pozitivni in paničarite.« 

O okužbi z novim koronavirusom je sinoči spregovoril še en igralec, in sicer Norvežan Kristofer Hivju, ki se ga mnogi spominjajo po vlogi divjaka Tormunda iz priljubljene serije Igra prestolov. Hivju je novico objavil na Instagramu, kjer je zapisal, da je test pokazal, da je pozitiven. 

»Z družino smo v samoizolaciji doma in bomo ostali tu, kolikor časa bo potrebno. Vsi smo dobrega zdravja, jaz imam samo blage simptome prehlada,« je pomiril javnost, platformo pa tako kot Elba izkoristil za poduk ljudem. »Med nami so bolj ogroženi ljudje, za katere je virus lahko uničujoča diagnoza, zato vas vse pozivam, da ravnate izredno previdno, umivajte si roke, ohranjajte razdaljo metra in pol do drugih, zaprite se v karanteno, preprosto naredite vse, kar lahko, da ustavimo virus pred širjenjem. Skupaj lahko premagamo to in preprečimo krizo v naših bolnišnicah,« je zapisal igralec, ki je sledilce še pozval, da se o virusu informirajo na spletnih straneh zdravstvenih ustanov svojih držav. 

Elba in Hivju sta zdaj že drugi in tretji hollywoodski zvezdnik, ki sta javno spregovorila o okužbi s koronavirusom, prvi je bil prejšnji teden Tom Hanks, ki je v nedeljo sporočil, da so ju z ženo Rito Wilson odpustili iz bolnišnice in da se počutita dobro.