Nehajte si lagati o ljubezni

Zelo dobro ste opisali dogajanje v vajinem odnosu. Kar precej se zavedate, kaj se dogaja med vama. Vztrajate v zvezi, ki vam vedno znova povzroča nezadovoljstvo, in iščete opravičila za fanta, ki je do vas čustveno hladen. Odraščal je v okolju, zaznamovanem z alkoholizmom, nasiljem, duševno motnjo. Vse to je pustilo posledice v njegovem čustvenem razvoju. Sam se tega ne zaveda, ko pravi, da je z njim vse v redu in da tak pač je, zato ne čuti potrebe po tem, da bi se spreminjal in osebnostno razvijal. Finančni problemi in skrb za očeta niso vzrok za njegovo neljubeče vedenje do vas.

Pri vaju je težko govoriti o ljubezensko-spolnem življenju, ker pogrešate njegova čustva, bližino, pripadnost, predanost, sočutje. Še spolno poželenje ima zelo šibko, če si vas želi le enkrat na mesec, včasih pa imata odnos še redkeje. Dokler se je vsaj v spolnosti toliko potrudil, da je bil z vami nežen in potrpežljiv, ste se še lahko slepili, da je to ljubezen. Žal ste se motili. Vsak moški, ki ni popolnoma primitiven, se bo v postelji z žensko vsaj malo potrudil, da jo zadovolji, ker to potrebuje tudi sam, za potrditev, da je pravi moški. Vaš fant ne zmore niti tega več. Spolni odnos z njim ste doživeli kot grobo posilstvo, kar je tudi bilo. Bilo je celo dvojno posilstvo, posilstvo telesa in duha. Ker ste si ves čas lagali o ljubezni, ki si jo tako močno želite, se vam je uprlo vaše telo in odpovedalo.

Mislim, da je srž vašega problema v tem, da tudi vi ne veste, kaj ljubezen je. Nikoli je še niste doživeli. O njej imate nekakšno predstavo, v odnosu pa je še ne prepoznate. Zavedajte se, da ste si partnerja izbrali sami, takega, kot je z vsemi pomanjkljivostmi, ki jih omenjate. Kaj lahko torej naredite, kako naprej? Za začetek končajte zvezo s fantom, in to popolnoma. To je prva stopnica. Če boste ostali pri tem in se ne boste začeli ukvarjati s svojim osebnostnim razvojem, si boste vedno znova izbirali partnerje, s katerimi ne boste zadovoljni. Osvoji družini ste napisali le, da je dobro materialno preskrbljena. Sprašujem se, v kakšnem družinskem vzdušju ste odraščali. Tako, kot pravite, ste tudi vi čustveno podhranjeni in to je tisto, kar vas spremlja od otroštva iz vaše primarne družine in vas omejuje v tem, da bi s partnerjem lahko ustvarili zdrav ljubezenski odnos. Potrudite se za svoj osebnostni razvoj, ki vam bo omogočil doseči v osebnem življenju to, kar si želite. Iz vašega ravnanja veje slab odnos do sebe, premalo se imate radi in se ne spoštujete. Svetujem vam, da si poiščete strokovno pomoč.