V kolikšni meri bodo nizkoproračunski filmi, ki jih s svojimi otroki snema doma, dosegli svetovno slavo, no, to se še ne ve. Glede na to pa, da je smeh pol zdravja, smo lahko za Klemna in njegovo družino brez skrbi.

Vsi mi smo v teh dneh veliko z družino. Več kot sicer vsaj. Kako vam gre?

S tremi otroki je vedno izziv. (Smeh.) Ampak gre. Če ne bi bilo toliko dela za šolo, bi bila tale karantena kot neke zelo posebne počitnice. Ker pa je treba mulce loviti po hiši, jih nenehno motivirati, da se lotijo vseh nalog – in se obenem soočati z dejstvom, da nisi ravno rojen za učitelja – zna biti kar naporno. Ni mi jasno, kako to znese tistim, ki morajo poleg tega še delati od doma. Se pa ob vsem tem najde tudi nekaj časa za kratke izlete v naravo. In seveda za igro. 

Izgubljamo preveč dragocenega časa in energije s problemi iz preteklosti in prevečkrat pozabljamo na sedanjost. Vedno pa lovimo nekaj, kar bi radi dosegli in se nikoli ne ustavimo, nismo hvaležni za vse, kar že imamo. 

Ker je trenutno pri nas najbolj popularen Harry Potter, smo se lotili snemanja zelo nizkoproračunskega novega dela. Sam sem se zagrebel za vlogo lorda Mrlakensteina. Ker doma nimamo nobenega belega pudra, sem se bil po obrazu primoran napackati s cinkovo kremo za mazanje dojenčkove ritke. Treba se je zadovoljiti s tem, kar je na voljo. (Smeh.) Skratka – ostajamo doma, delamo za šolo, v prostem času pa si predvsem umivamo roke in razkužujemo. 

Ker so se doma odločili posneti karantensko verzijo Harryja Potterja, se je Klemen vživel v vlogo lorda Mrlakensteina. Foto: osebni arhiv

Menite, da nas bodo izredne okoliščine, v katerih smo se znašli, oblikovale v dobro?

Držim pesti, da bomo po vsem skupaj v veliki večini uvideli, da nismo tako samoumevni. Da izgubljamo preveč dragocenega časa in energije s problemi iz preteklosti in prevečkrat pozabljamo na sedanjost. Vedno pa lovimo nekaj, kar bi radi dosegli in se nikoli ne ustavimo, nismo hvaležni za vse, kar že imamo. Upam samo, da nas ne bo udarilo preveč, da bi to dojeli. 

Ste umirjeni, ali te dni doma tuhtate, kako boste, ko se svet vrne v »normalo«? Ste sprejeli danost takšno, kot je, ali vas prežemajo tudi skrbi? Karantena je odlična priložnost za počitek, umiritev in sestavljanje morda poprej razpršenih misli. Kako je z vami? 

Počitka ni. (Smeh.) Sto odstotkov svojega časa posvetim družini. Zvečer, ko otroci zaspijo, pa si vzamem uro ali dve za ustvarjalnost. V teoriji. V praksi omagam veliko prej (Smeh.)

Humor je najboljši način preživetja. Koliko je smeha v vaši hiši, čemu se največ smejite?

Dostikrat smo drug drugemu ogledalo. In če smo takrat sposobni na stvar pogledati z malo distance, zna biti kar zabavno. Sicer pa se veliko lovimo, igramo družabne igre, plešemo ... Če ne gre drugače, si pomagamo z žgečkanjem. Vam, dragi bralci, nenavadnemu času navkljub, želim veliko smeha. In še več zdravja!