Vrtnice

Kis s cvetovi

Vrtnice krepijo odpornost in razstrupljajo telo, zato ni nič nenavadnega, da jih uporabljamo tudi v kulinariki. Poskusite ta cvetni recept za kis, ki bo navadnim solatam dodal aromatični pridih.

Sestavine za 750 ml steklenico s širokim vratom

  • 40 g svežih dišečih vrtničnih listov
  • 600 ml belega vinskega kisa

Priprava

  1. 1Cvetne liste vrtnic takoj po obiranju razporedimo po velikem pladnju, jih pregledamo in odstranimo morebitne žuželke, denimo hroščke.
  2. 2Liste damo v steklenico, prelijemo s kisom ter premešamo z leseno kuhalnico.
  3. 3Steklenico zapremo z debelim zamaškom ali dvema plastema prozorne folije in gumico.
  4. 4Damo za dva do tri tedne na toplo, najbolje na okensko polico, ter občasno pretresemo.
  5. 5Kis precedimo skozi filtrirno vrečko ali muslinasto krpo, nalijemo v steklenico in zapremo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE