Lahko ga pripravite tudi sami doma, rožnati sadeži se namreč že obilno ponujajo na vrtovih, izdelava pa je izjemno enostavna. Rezultat pa navdušujoč, kajti maline bodo jedi dodale posebno aromo, organizem pa obogatile z vitaminoma C in E, kalijem, niacinom in riboflavinom ter vlakninami.



Kot rečeno, je priprava zelo enostavna, potrebujete pravzaprav zgolj dve sestavini: 440 g malin in 400 g belega vinskega kisa. Maline temeljito preglejte in zavrzite vse gnile ali plesnive sadeže. Sadje operite, potem pa ga pretlačite. Sadno maso prelijte s kisom in vse skupaj pretočite v sterilizirano steklenico s širšim grlom. Steklenico postavite na sonce in počakajte tri tedne, da narava opravi svoje. Po drugem postopku lahko steklenico, preden jo napolnite z mešanico, za 15 minut potisnete v pečico, ogreto na 80 stopinj, in za dva tedna shranite v temen in hladen prostor. Vmes večkrat pretresete.  



Kis potem precedite skozi gazo in pretočite v manjše steklenice. Te dobro zaprite in shranite v temen prostor. Malinov kis je odličen dodatek k solatam s piščancem, poletnim sadnim solatam in za mariniranje pese.