Lepotica, ki ga je spremljala, je 46-letna umetnica Alexandra Grant, s katero je 55-letni Keanu Reeves prijateljeval že dolga leta. Spoznala sta se, ko se je igralec leta 2011 odločil napisati knjigo o samopomoči Ode to Happiness (Oda sreči, op. p.). Umetnica je njegovo slikanico za odrasle opremila z ilustracijami, Keanu pa so bile tako všeč, da se je z Alexandro odločil sodelovati še enkrat in leta 2016 sta izdala še eno knjižno delo Shadows (Sence, op. p.), kjer je igralec prav tako poskrbel za besedilo, umetnica pa za ilustracije.  

Umetniško ustvarjanje ju je očitno zelo povezalo, saj je njuno prijateljstvo naposled preraslo v ljubezen, ki sta jo javno potrdila ta konec tedna na gala prireditvi v Los Angelesu, ko sta se z roko v roki sprehodila po rdeči preprogi. 

Foto: Faye's Vision/Cover Images

Za Keanuja je to prvič, da je na javni dogodek pod roko pripeljal svoje dekle, je namreč zelo zaščitniški in svojo zasebnost močno varuje pred mediji, ki so se o njem že neštetokrat razpisali, ko so ga fotografi ujeli, kako sam je malico na klopci v parku, se vozi s podzemno železnico in pogovarja z brezdomci. Previdnost igralca se je še okrepila po izgubah, ki jih je doživel v svojem življenju, pri 29. letih mu je tragično umrl najboljši prijatelj in igralec River Phoenix, leta 1999 sta z dekletom Jennifer Syme povila mrtvorojenko, dve leti kasneje pa je umrla tudi ona, saj se je smrtno ponesrečila v prometni nesreči. 

Keanuja je nato čakala še ena težka preizkušnja, za levkemijo je zbolela njegova sestra Kim, igralec pa je vse moči usmeril v to, da bi ozdravela. Kar deset let je skrbel zanjo in v njenem imenu ustanovil tudi dobrodelni sklad za boj proti raku, njegov trud pa je bil poplačan, saj je Kim k sreči premagala težko bolezen. 

Keanuja, ki je nekoč ljubimkal z največjimi zvezdnicami Hollywooda, od soigralke Sandre Bullock do režiserke Sofie Coppole in igralke Claire Forlani, z žensko v javnosti niso videli že desetletja, zato je njegov prihod na rdečo preprogo z dekletom, ki za razliko od njegovih igralskih kolegov ni pol mlajša od njega, v medijih povzročil pravi vihar. 

Oktobra so ju paparaci sicer že opazili, kako skupaj zapuščata restavracijo, a gala prireditev, na kateri cel večer niti za trenutek nista spustila roke drug drugega, je pomenljiv znak, da je priljubljeni igralec naposled le našel zasluženo srečo. Vsekakor mu gre v življenju bolje, kot kdajkoli doslej, letos je namreč zaključil še tretji del neverjetno uspešne akcije John Wick, posodil glas liku v priljubljeni animirani pustolovščini Svet igrač 4 in potrdil novico, da se kmalu vrača na filmska platna kot Neo v četrtem delu Matrice. 


Preberite še: 

Leonardo DiCaprio je velik oboževalec Grete Thunberg 

Detajl mojega doma: Ajda Rotar Urankar in miza z dolgo zgodovino