Življenje Keana ni bilo preprosto. Njegov oče je bil zasvojen z drogami, Keanu pa je kot deček v šoli imel hude težave, saj trpi za disleksijo. Kot mladenič je izgubil svojega najboljšega prijatelja, Riverja Phoenixa, ki je storil samomor. Nekaj let kasneje sta z dekletom Jennifer Syme na svet pozdravila mrtvorojenko. Ker je to močno zaznamovalo njuno zvezo, sta se razšla, Jennifer pa je pri 29 letih doživela prometno nesrečo in umrla. Keanu se je nato moral soočiti še z levkemijo, za katero je zbolela njegova sestra Kim. Zanjo je skrbel dolgih deset let in v njenem imenu ustanovil dobrodelni sklad za boj proti raku. Kim je raka uspešno premagala.

Keanu, ki ga večkrat fotografirajo, kako se vozi s podzemno železnico in pogovarja z brezdomci, velja za najbolj prijaznega hollywoodskega igralca, ki že od nekdaj stoji z obema nogama trdno na tleh. O njem po spletu krožijo številne zgodbe, med drugim ta, da je delavcem med snemanjem svojih filmov vsak dan prinesel kosilo. »Moj prijatelj pomaga pri sestavljanju scen za filme, a je precej reven. Nekoč je delal na sceni za film Matrica in Keanu je slišal njegovo zgodbo ter za težave, v katerih se je znašel. Za božič mu je podaril 20 tisoč dolarjev. Poleg tega je bil edini zvezdnik, ki si je med snemanji zapomnil skoraj vsa imena sodelavcev,« je opisal eden izmed uporabnikov.

(Foto: Shutterstock)

Keanu pogosto pomaga ljudem, ki so v težavah, prepusti svoj stol drugim na polnem vlaku, se med fotografiranjem z dekleti nikoli ne dotika njihovih teles, v dobrodelne namene pa denar vedno daruje anonimno.

V pogovorni oddaji ga je Stephen Colbert pred kratkim vprašal, kaj meni, da se zgodi, ko umremo. Keanu mu je nežno odgovoril: »Vem, da nas tisti, ki nas imajo radi, zelo pogrešajo.«