Potrebujete čas

Mogoče tudi vi tako kot vaš sin potrebujete predvsem čas. Ob sinovi bolezni ste se očitno zelo izčrpali. Po eni strani vam je pobrala moči, po drugi strani pa vam izkušnja daje notranjo zapolnitev in drugačen pogled na življenje in vrednote v življenju. Zato ni čudno, da imate odpor do službe, vsaj v tem obdobju in takšni količini, kolikor vas z njo obremenjuje družba. Počasi boste svoje nove poglede nekako uskladili z vrednotami okolja. Sami lahko najdete pot, kako to storiti, če nekoliko uporabite svojo domišljijo in utišate nekatere predsodke in utirjene oblike razmišljanja.

Po vašem opisu sodeč ste v zadnjem obdobju zapadli v depresivno stanje. Najbolj učinkovito in najhitreje vam lahko pomaga psihiater. Kombinacija antidepresiva s psihoterapevtsko obravnavo bi bila lahko kar učinkovita. Precej psihiatrov ima zelo dober občutek za celostno stanje človeka in dobro preceni, koliko je sposoben za razne obremenitve in koliko ne.

Mogoče bi vam še svetovala, da ne odlašate predolgo z obiskom psihiatra. Ko boste razbremenjeni, lahko začnete usklajevati svoje telesne potrebe (zlasti si morate urediti ritem prehranjevanja in gibanja v naravi) in psihične (potrebo po razmišljanju, po druženju in iskanju ljudi, ki imajo podobne vrednote kot zdaj vi ...). Tudi nesrečna izkušnja vas navsezadnje lahko nekako okrepi in pripomore, da je vaše življenje polnejše in bolj smiselno.