Najtežje v življenju je zagotovo trčiti ob samega sebe, in če kdaj, je letos priložnosti za to skoraj preveč. A to ni nujno slabo, za premlevanje, kdo smo in kam gremo, potrebujemo veliko časa in energije. »Naj nas pri iskanju ljubezni do samega sebe opogumlja simbol leta 2020, vrteče se kolo, na katero bi bilo dobro nanesti nekaj barv, z njegovo pomočjo pa lažje zasejati seme upanja,« pravi Tadej Šink, horarni astrolog.  

Že maja se bodo pokazali pozitivni, navdihujoči rezultati zdravstvenih delavcev in medicine, življenje bo steklo po ustaljenih tirnicah. Koronavirus se bo najverjetneje vrnil novembra. 

1 To se zgodi vsakih 500 let

Na udaru in v nemilosti planetov je stara celina in vse tisto, kar prinaša določeno varnost. Za občutek nevarnosti se lahko zahvalimo konjunkciji Saturna in Plutona v znamenju Kozoroga, ki se zgodi vsakih 500 let in prinaša določena spoznanja. Zanimivo je, da je bila zadnja konjunkcija omenjenih planetov vezana na reformacijo in preobrazbo verskega sistema.Zgodila se bo tudi retrogradna Venera (od 14. maja do 26. junija), to pomeni, da se lahko zadeve v ljubezni obrnejo, celo na dobro. Prav mogoče je, da se v tem obdobju vrne kakšna stara ljubezen. Vsekakor je njegova prednost sposobnost pogledati dlje v prihodnost. Glede na to, da se sestavi v znamenju Dvojčkov, to predvsem pomeni, da se moramo pogovarjati, da je treba slišati sočloveka, da se je treba končno povezati in sodelovati. V letu 2020 bo tudi retrogradni Mars (od 11. septembra do 14. novembra), kar pomeni, da moramo popaziti na svojo energijo, čeravno bo ugoden čas za reševanje stvari iz preteklosti, ki z njo ne znajo varčevati. Neugoden čas za nove posle, ugoden pa za krepitev fizične energije in nova spoznanja. Močan pečat bo podaril tudi sončni mrk (21. junija), ki se bo sestavil v Raku in prinesel olajšanje, dobre informacije in poletje, večje zadovoljstvo, več miru in moči.

2 Število štiri

Leto 2020 je v znamenju štirice, ki je Uranovo število, in takrat se običajno zgodi nekaj nenavadnega, nepričakovanega in novega. Človeštvo mora predelati določene stvari na višji ravni in spoznati, da potrošništvo ni jamstvo za srečo. Uran je v znamenju Bika, kar pomeni, da bomo dvomili o vrednotah, seveda se bo treba vprašati, ali razmišljamo prav, res znamo ceniti naravo in njene dobrine. Uran pride kot šok – glede na položaj v Biku pomeni, da bomo ljudje moral začeti uporabljati asertivno komunikacijo. 3 Kaj vse letos še lahko pričakujemo?

Za Slovenijo bo to leto preobrazbe, kajti Saturnova vrnitev bo čas za bilanco stanja, za odgovore, ali smo se sploh česa naučili. Glede na to, da imamo kot država progresirano Luno v Kozorogu, bi morali bolj slediti sebi in svojim dosežkom. Na udaru bo gospodarstvo, tudi nekaj trenj bo na borzah, več priložnosti bo v žlahtnih kovinah, kot sta zlato in srebro. 

Astrološka karta predsednika vlade Janeza Janše priča o njegovi modrosti in preudarnosti, a letos si bo moral zaradi Saturna in Lune prizadevati tudi za odpuščanje in dajanje priložnosti. Pred njim je težavno leto, kajti izzivi s koronavirusom ne bodo poniknili. Junijski sončni mrk kar kliče po preudarnih odločitvah naših politikov, v ospredju bo tudi Jupiter, ki bo pomagal prinesti pomoč iz Evropske unije, nekaj uspehov je pričakovati v diplomaciji, zunanji politiki. 

Omenjeni mrk bo prelomen tudi za Kitajsko in Ameriko, spoznali bosta, da je čas za konstruktivne pogovore, oceani bodo nemirni, na vidiku so težave v pomorskem prometu. Poletje bo čas za duhovnost in osebno rast. Jesen bo bolj prijetna, kajti mrki bodo počasi izgubljali moč. Prelomnica bo tudi 14. december (sončni mrk), ki pa bo zaradi svoje narave pozitivna, vesela, s polnim košem dušnega miru. Aktivira se na 23. stopinji Strelca, ki velja za srečno število. Neptun, ki krepi intuicijo, nas bo v letu 2020 marsičesa naučil, da se izognemo predragi lekciji, je dobro biti pozoren na šarlatane in lažne novice. Počasi bomo začeli spoznavati, da je moč treba iskati v sebi, in ne povsod drugod. 4 Koronavirus

Zanimiv in zelo zgovoren je bil sončni mrk leta 2019 (26. decembra), ko je bil Jupiter kot vladar horoskopa v konjunkciji z južnim vozlom. Zakaj? To namreč pomeni, da se v štirih mesecih stvari začnejo razdirati in sestavljati, prav to se je zgodilo z zdravjem Slovencev. Zaradi konjunkcije Jupitra in Plutona 4. aprila sta bila na udaru gospodarstvo in reševanje posledic koronavirusa, odprla se je Pandorina skrinjica, iz nje pa je izletelo kup dvomov o učinkovitost vladnih ukrepov in megazakona, ki naj bi ljudem pomagal preživeti. Ne pozabite, pridejo tudi dnevi in tedni, ko nečesa nimamo, to nas uči Saturn, ki nas vseskozi nagovarja k skromnosti in preudarnosti. 

Že maja se bodo pokazali pozitivni, navdihujoči rezultati zdravstvenih delavcev in medicine, življenje bo steklo po ustaljenih tirnicah. Strah, povezan z nemočjo, jezo in vprašanjem, s čim smo si to zaslužili, bo minil. Jupiter bo prinesel lepo poletje, polno zaupanja in priložnosti za osebno in duhovno rast. Mars v Ovnu, ki se bo gibal nazaj po nebesnem nebu od 11. septembra do 14. novembra, prinaša poglobljeno razglabljanje o zdravem načinu življenja. Koronavirus se bo najverjetneje vrnil novembra, na srečo pa bo takrat že bolj jasno, kako z njim ravnati.