Kako ste našli pot do filma? Študentka inženiringa.

Pri 17 letih me je Iranska umetnostna organizacija povabila, takrat še študentko in že učiteljico angleščine, k prevajanju dialogov kratkih filmov. Prej področja filma skoraj nisem poznala. V srednji šoli sem namreč izbrala matematično usmeritev in se pripravljala na študij programskega inženirstva. V naši družbi velja, da film ni delo in da v njem ni prihodnosti, zato starši raje usmerjajo otroke v kaj bolj »produktivnega«, kot je matematika ali tuji jeziki. Vseeno sem sprejela povabilo in izziv. Ob ogledu prvih filmov me je zadelo kot strela z jasnega. Odprli so se mi svetovi, ki so mi bili do tedaj popolna neznanka.

Vsi so mi govorili...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!