Skrivnost njene rahle strukture se skriva v ročnem polnjenju 


Bio skuta Mu Cuisine je prvi izdelek iz ekološke pridelave, ki se je pred meseci pridružil liniji Mu Cuisine iz Ljubljanskih mlekarn. Odlikuje jo predvsem polnost okusa, ki ga pričarata ekološko mleko slovenskih kmetov in za odtenek višja vsebnost naravno prisotnih maščob. Ne vsebuje nobenih umetnih sladil, stabilizatorjev, konzervansov, ojačevalcev okusa ali barvil, njena rahla struktura pa je plod skrbno nadzorovanega ročnega polnjenja.

Kakovost in vsestransko uporabnost bio skute Mu Cuisine so prepoznali tudi slovenski kupci, ki so jo v okviru neodvisne nacionalne raziskave novosti izdelkov okronali z nazivom izbran produkt leta 2021.

Ekološka pridelava mleka: kako se razlikuje od konvencionalne


Bio skuta Mu Cuisine je iz kakovostnega slovenskega ekološkega mleka. To izvira iz mlečnih kmetij, ki so v skrbi za dobrobit živali in okolja, v katerem živimo, naredile še korak dlje in se zaobljubile ekološki pridelavi mleka.

Ekološki kmetovalci se zavezujejo, da bodo živalim omogočili veliko gibanja na prostem, v hladnejših mesecih pa več prostora v hlevu. Drugače pristopajo tudi k zagotavljanju kakovostne krme za živali, saj je pridelana brez pesticidov in gnojil mineralnega izvora.

Recept za sočen rižev narastek, klasiko, ki vedno dobro dene


Tako okusen, a hkrati enostaven: preizkusite recept, ki ga je pripravila Urška Fartelj (220 stopinj poševno).

Sestavine za 2 glineni posodi (s premerom 14 cm):

  • 500 g bio skute Mu Cuisine
  • 180 g riža
  • 700 ml svežega mleka Mu
  • 3 jajca, 50–80 g sladkorja
  • pol žličke soli
  • košček masla Mu Cuisine
  • 6 piškotov
  • 250 g malin

Priprava:

Mleku dodamo riž, solimo in ga na nizkem ognju skuhamo na zob. V ohlajen riž vmešamo bio skuto, sladkor, rumenjake in sneg beljakov. Glineni posodici premažemo z maslom in posujemo z zdrobljenimi piškoti. Posodici napolnimo in ju postavimo v segreto pečico. Narastek pečemo 45 minut pri 180 ºC. Malinam medtem dodamo žlico sladkorja, jih segrejemo in spasiramo v pire, s katerim bomo okrasili narastek.

Za še več okusnih receptov – od predjedi do glavnih jedi in sladic – pa pobrskajte TUKAJ.  

Pa dober tek!