Madžarska sladica

Čokoladni zavitek

Morda so od evropskih narodov Madžari med najbolj sladkosnednimi: njihova bogata in sladka kulinarična tradicija sega od slovitih tort doboš, esterhazy in orehove do prefinjenega drobnega peciva, od zlatih rogljičkov do sočnih buhtljev, obilja zavitkov, od višnjevega do čokoladnega, in kraljestva močnatih jedi, od narastkov do skutnih cmokov in slivovih žepkov. Tudi ta zavitek prihaja od tam ...

Sestavine

  • 1 paket vlečenega testa (6–8 listov testa)
  • 20 g masla
  • Za nadev:
  • 100 g čokolade
  • 100 g mletih mandljev
  • 100 g drobtin
  • 130 g sladkorja
  • 30 g moke
  • drobno sesekljana lupinica pomaranče
  • 50 ml mleka
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 3 jajca

Priprava

  1. 1Zmešamo drobtine, mandlje, moko in drobno sesekljano pomarančno lupinico.
  2. 2Mleko segrejemo s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in čokolado.
  3. 3Na zmerni temperaturi kuhamo, dokler se čokolada in sladkor popolnoma ne stopita.
  4. 4Odstavimo z ognja, dodamo zmes iz drobtin in dobro premešamo.
  5. 5Jajca ubijemo, rumenjake in beljake ločimo.
  6. 6Rumenjake zmešamo v nadev, beljake pa s ščepcem soli stepemo v čvrst sneg ter ga postopoma in previdno umešamo v popolnoma ohlajeno zmes za nadev.
  7. 7Vzamemo list testa, namažemo ga s stopljenim maslom, na to položimo nov list testa, ga ponovno premažemo z maslom in čez to položimo nov, tretji list testa.
  8. 8Premažemo z nadevom, zvijemo, zapognemo konce in položimo na pekač.
  9. 9Ponovimo s preostalim testom in nadevom.
  10. 10Zavitke po vrhu premažemo z maslom.
  11. 11Pečico razgrejemo na 200 °C.
  12. 12Zavitke pečemo 5–6 minut, nato odpremo vrata pečice in pustimo, da se pečica nekoliko ohladi.
  13. 13Temperaturo zmanjšamo na 150 °C, zapremo vrata in pečemo še 10 minut.
  14. 14Zavitek vzamemo iz pečice in ga pustimo počivati najmanj 15 minut, preden ga razrežemo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE