Zdi se, da nasmeh nikoli ne izgine z vašega obraza, imate za to kak recept?

Imam srečo, da sem po naravi vesela in nasmejana. To sem gotovo podedovala po očetu, ki me s svojim načinom dojemanja vsakdana še vedno uči, kako najti v vsaki stvari nekaj pozitivnega. Ko sem bila mala, mi je vedno prepeval »dobra volja je najbolja« in to pesem zdaj jaz pojem svojima sinčkoma. Je pa res, da če hočeš biti srečen in če hočeš nasmejan stopati v življenje, se moraš za to potruditi in delati na tem. Saj veste, ni poti do sreče, sreča je pot.

Ta teden sem imela premiero otroške predstave v Slovenskem stalnem gledališču v Trstu in veste kdo jo je režiral? Tadej Pišek!  

Kako je Reka ljubezni spremenila vaše življenje?

Reka ljubezni mi je odprla vrata v nov svet. To je avantura, ki mi iz dneva v dan prinaša nove vznemirljive izkušnje na profesionalni in življenjski ravni. Kot igralka sem se veliko novega naučila, sedaj se pred kamero počutim doma. Ogromno mi pomeni delo s kolegi, ki so odlični igralci in tudi čudoviti novi življenjski sopotniki. Sprememb pa je veliko tudi v vsakdanjem življenju. Precej časa preživim v Ljubljani in na Krki, veliko je učenja in vse to usklajujem še z delom v tržaških gledališčih. Da lahko z družino preživim čim več časa, pa sem postala mojstrica organiziranja, res izkoristim vsako sekundo, na poti v Ljubljano se na primer v avtu učim tekst za prizore.

Imate majhna otroka, vam je kdaj težko, ker ste zaradi dolgih snemanj manj z njima, kot bi bili sicer?

Res sem postala izvrstna organizatorka. Vse naredim, da lahko s svojo družino preživim čim več časa. To pomeni, da se včasih učim ali potujem ponoči in tudi po več dni spim le po tri ure. Tudi pri postavljanju načrta za snemanje upoštevajo, da sem mamica in tako načrtujejo mojo prisotnost na setu. Z možem sva odličen tandem in to se pozna v organizaciji časa in v tem, da je za naju najbolj dragoceno v življenju to, da smo lahko skupaj.Serije zdaj kar nekaj časa ni bilo na ekranih, a ekipa verjetno ni imela toliko prostih mesecev, ste se vmes sploh kaj odpočili?

Spomnim se, kako sem konec novembra po koncu snemalnega dne fotografirala načrt dela, kjer je pisalo »konec 1. sezone«. Naslednji dan sem bila ob pol šestih zjutraj že v maski in na dnevnem separatu s prizori je pisalo 2. sezona. Če sem se odpočila? Snemanje, predstave, gledališka turneja, fotografiranja, intervjuji, spet snemanje in še božični prazniki, ki brez dvoma nikoli niso namenjeni počitku (smeh).

Ko sem vaju ob začetku snemanja prve sezone intervjuvala skupaj s Tadejem Piškom, se je zdelo, da sta res navezana drug na drugega. Je Reka ljubezni vajino prijateljstvo še poglobila?

Kot sem že večkrat povedala, če ima Irena Roka rada, ima Lara Tadeja še raje. Tadej je super kolega in krasen prijatelj. Najina skupna izkušnja samo potrjuje občutek, ki sva ga imela prvič, ko sva se pred leti spoznala. Takoj nama je bilo lepo in prijetno domače. Ta teden sem imela premiero otroške predstave v Slovenskem stalnem gledališču v Trstu in veste kdo jo je režiral? Tadej Pišek!

Dobivamo pisemca in darilca, neko dekle mi je poslalo čudovit portret, večkrat se je zgodilo, da so me pocrkljali s sladkimi dobrotami, enkrat pa sem dobila celo odlično salamo!  

Vas kdo na cesti pokliče Irena? Verjetno ne tako pogosto, kot če bi živeli v Ljubljani.

V Trstu, kjer živim, sem skoraj izključno Lara. Čeprav moram povedati, da se mi že nekaj časa dogaja, da se obrnem tudi, če me kdo pokliče Irena, četudi nisem na snemanju.

Se spomnite kake zabavne anekdote, povezane z oboževalci serije?

Krasno je čutiti toplino ljudi, ki so se navezali na našo zgodbo in naše like. Na Krki imamo vsi občutek, da smo res doma. Dobivamo pisemca in darilca, neko dekle mi je poslalo čudovit portret, večkrat se je zgodilo, da so me pocrkljali s sladkimi dobrotami, enkrat pa sem dobila celo odlično salamo!Kaj se bo z Ireno dogajalo v drugi sezoni?

Srečna nevesta na koncu prve sezone v sebi nosi še ogromno skrivnosti. Citiram »nekaj je v njej« , kar nas bo znalo, mene in gledalce, še presenetiti. Njeno jedro ostaja isto, je dobra, srčna, močna in nežna, življenje pa jo bo postavljalo v najrazličnejše situacije in pred različne izzive.

V serijo prihajajo novi liki, kako bodo povezani z Ireno?

Novi liki bodo zgodbo zapletali. Veliko bo nove pozitivne energije, Irenino življenje in življenja vseh, ki sooblikujejo našo zgodbo, pa bodo popestrili tudi liki, ki bodo nosili temnejšo energijo.