Nujno potrebujete dobrega odvetnika

Spoštovana gospa bralka, pisem s podobno vsebino dobivam zelo veliko, in zato vam tudi odgovarjam tako, da bo odgovor lahko prebralo čim več ljudi. Na vaš problem lahko gledamo večplastno. Veliko žensk trpi, dokler otroci ne odrastejo, potem pa se loči. Še več jih ostaja v zakonu, čeprav teče življenje vsakemu po svoje in se med sabo ne razumejo. Pri vas je bilo verjetno neznosno, ker ste iskali tak kompromis, da bi otroci vendarle še imeli očeta. Ker se ni izšlo, poskusite najprej ustvariti primernejše okolje zase in za otroke. Nujno potrebujete dobrega odvetnika, da vam bo pomagal urediti lastništvo, ker dejansko vaš bivši mož s svojim vedenjem veliko bolj kot vam nagaja otrokoma, kot ste tudi sami že spoznali pri starejšem sinu. Ne pričakujte, da bo bivši mož sprevidel, kakšno nesrečo dela vsem vam.

Potem je tu družbeni vidik. Svoje življenje in družabno življenje otrok poskušajte izpolniti z dobrimi ljudmi, kar pa vaš bivši mož očitno ni. Tako boste otrokom omogočili vpogled v druge vrednote, drugačno razmišljanje in drugačno vedenje med ljudmi, kot ga spoznavajo zdaj. Potem so tu vaša pričakovanja, želje, pogum. Veliko poguma je bilo potrebnega, da ste storili svoj korak. Zdaj potrebujete še pogum, da nadaljujete tako, kot je za otroka in vas dobro in prav.

Največ lahko izgubite z lažnim upanjem in pričakovanji, da bo mož gledal na bivšo družino z vašimi očmi. Tega ni. V takih primerih se čudeži ne dogajajo. Čim prej boste to sprejeli, tem lažje vam bo. Nikar ne razglabljajte o svoji krivdi in podobnem. Za to boste imeli dovolj časa potem, ko boste stvari uredili, če se vam bo seveda še dalo. Vsako svoje dejanje raje usmerite v konkretne rešitve, res pa je, da vam nasveti strokovnjaka pri tem lahko zelo pomagajo. Če povzamem, bližnjic ne vidim, pač pa nekaj trdega dela in veliko vztrajnosti.