Wade Robson in James Safechuck sta danes v svojih tridesetih, Jackson pa naj bi ju začel spolno zlorabljati, ko sta bila stara sedem in deset let. Barbra Streisand je za časnik The Times of London dejala, da ji je za žrtvi žal, a da so vsi vedeli, kakšna so bila nagnjenja pokojnega pevca. Za zlorabo je okrivila starše fantov.

»Lahko rečemo, da sta bila zlorabljena, a kot sta dejala, sta bila navdušena, da sta kot dečka lahko čas preživljala na Neverlandu. Danes sta oba poročena in imata otroke, tako da ju to ni ubilo,« je še izjavila pevka, ki je z Jacksonom v svoji dolgi karieri večkrat sodelovala. »Žal mi je zanju. Res. Njuni starši jima ne bi smeli pustiti, da ostaneta pri Jacksonu,« je še dodala in bila deležna hudih kritik na spletu. Številni so bili nad njenimi izjavami tako šokirani, da sploh niso našli besed, s katerimi bi komentirali njen intervju. 

Michael Jackson se je v svojem kratkem življenju večkrat znašel na sodišču, kjer so mu očitali spolno zlorabo mladoletnikov, a mu nikoli niso uspeli ničesar dokazati.