Banderasa so tudi letos fotografi ujeli, kako goreče sodeluje na cerkveni slovesnosti. Spet je zavzel vlogo spokornika v bratovščini solza in uslug (Virgen de Lágrimas y Favores), katere član je že dolga leta in za katero je napisal tudi cerkveno himno posvečeno Devici Mariji, ki jo sedaj pojejo vsako cvetno nedeljo. 

Medtem ko so pri nas v cerkev nosili butare, si je 58-letni hollywoodski zvezdnik nadel tradicionalno belo haljo, črno kapuco in posebno ogrlico, v božjem hramu pozvonil na velik srebrni zvon, nato pa se svojimi cerkvenimi brati podal na ulice andaluzijskega mesta. 

V Malagi praznovanje velike noči jemljejo skrajno resno, cerkvene procesije se po mestu vršijo kar cel sveti teden pred velikonočno nedeljo, začenši z včerajšnjo cvetno, ki jo vodi prav Banderasova bratovščina. 

Tako goreče je cvetno nedeljo igralec praznoval lani, ko si je za vlogo Pabla Picassa moral obriti glavo.

Igralec je tudi letos v svoj rojstni kraj prispel s partnerko Nicole Kimpel, v katero se je zaljubil leta 2014, kmalu po ločitvi od žene in igralke Melanie Griffith, s katero ima 22-letno hči Stello, in, ki ga je tudi tokrat spremljala med obredom.