Veliko mamic se odloči, da bodo pisale blog ali vsaj svoje izkušnje na družbena omrežja. Zakaj?

Nisem se zavedala, kaj pomeni materinstvo, dokler se nisem znašla v tej pomembni vlogi. Najbolj si želim, da še komu pomagam, pridem naproti – pa čeprav le z gesto, ki sporoča »nisi sama«. Dokler nisem nejeverno prišla v tako imenovani klub mamic v Malo ulico, nisem vedela, kako lepo je deliti vtise z drugimi mamicami, saj mi je to pomagalo odgovoriti na mnogo vprašanj. Predvsem pa s humorjem pogledati na situacije, s katerimi se srečujemo vsi starši.

Mamice rade iščejo nasvete tudi na spletu, toda ali je to res vedno pravi kraj?

Pri medicinskih temah ne bi priporočila surfanja po vseh mogočih spletnih kanalih, saj dokaj hitro prideš do dramatičnih diagnoz, ki pa ne morejo biti utemeljene, dokler jih ne postavi nekdo s pravim znanjem in izkušnjami.

Preberite šeKomičarka povila fantka

Bo na vaši spletni strani več blogerskih zapisov z osebnimi izkušnjami ali bodo tudi intervjuji s strokovnjaki?

V ospredju ne bodo blogi, temveč kratke pogovorne oddaje, v katerih bom gostila zanimive ljudi, strokovnjake za različne teme, povezane z materinstvom, nego in vzgojo naših malčkov. Seveda se bomo spomnili tudi na mamice. Najprej mama, potem vsi drugi – to v večni skrbi za okolico rade pozabimo, pa ni čisto prav.

Če bi lahko potovali v času in dali en nasvet Ani Marii, ki je iz porodnišnice prinesla Leva, kako bi se glasil?

»Samo brez panike.« Včasih me je znalo dobro posrkati v vrtiljak samoizpraševanja, ali delam vse najboljše za svojega otročka. Želela sem tudi narediti kar največ, pravzaprav pa je med porodniško – kljub izjemnemu angažmaju, saj sem tisto leto res posvetila samo Levu – moj dojenček potreboval le srečno, zadovoljno mamico.

Otrok pač ne objavljamo proti njihovi volji. In doslej še ni rekel, da bi rad med malico poziral za facebook.    

Kakšna mama ste? Zaskrbljena? Sproščena?

Takšna, ki bi v mnogih začetnih trenutkih dobesedno plačala za spanec! (smeh) Naš otroček ni bil ravno polh po duši, če je podnevi spal eno uro naenkrat, je bil že skoraj praznik. Čeprav sama nisem med zaspanci in so mi jutra ljuba, je prišlo obdobje, ko sem se počutila, kot da ves čas žuram. Prav po slovensko nevoščljiva sem bila mamicam, ki so imele med počitkom dojenčkov celo nekaj ur zase. No, pa sem kljub temu preživela in zdaj si lahko umijem lase, kadar koli hočem. Skoraj. (smeh)

Leva ne izpostavljate v javnosti, kakšno je vaše mnenje o objavljanju fotografij otrok na družbenih omrežjih?

Z močjo interneta, ki zagotovo ni nekaj slabega, pridejo tudi večje nevarnosti. Ko je fotografija enkrat javno objavljena, jo je skoraj nemogoče od tam odstraniti, težko pa ti kdor koli zagotovi, kje bo pristala. Laže spim, če Leva ni na družbenih omrežjih. Otrok pač ne objavljamo proti njihovi volji. In doslej še ni rekel, da bi rad med malico poziral za facebook.

Njen blog najdete tu. 

Nemogoče je spregledati, da ste po porodu izgubili mnogo kilogramov. Kako vam je uspelo?

Zaradi ljubezni do gurmanskih užitkov sem bila že v nosečnosti osredotočena na zdravo prehrano, saj bi mi bilo veliko teže, če bi se zelo poredila. Ker je mojih devet mesecev potekalo spomladi in poleti, mi je godilo hoditi v bazen na mamino vadbo, kar je preprečilo bolečine v hrbtenici in zatekanje nog. Želela sem ostati fit, ker sem se bala poroda, zato sem pri zelo strokovni in srčni vaditeljici Tini Slana dobesedno do dneva pred porodom obiskovala super vadbo gyrotonic in jo še danes.

Kdaj vas bomo spet lahko videli na odrih ali na televiziji? Pripravljate kaj novega?

Večjih projektov, na primer kakšne predstave, se ne upam lotiti, saj je Lev komaj dobro začel obiskovati vrtec in je po pričakovanjih revček deležen vseh mogočih virusov. Takšnega projekta ne bi mogla izvesti, če bi bila nenehno na bolniški. Počasi. Najprej bom mama, potem pa vse drugo.