»Vajine najbolj romantične počitnice,« so zapisali v britanski reviji Hello samo dan po vajinem prihodu v Slovenijo. Zakaj ravno Slovenija? 

Aljaž: Vsako leto greva nekam na dopust. Zadnji dve pa nama je zmanjkalo časa in nisva mogla daleč. Prvič po devetih letih – od kar sva skupaj – sem se odločil, da jo popeljem v Slovenijo, ker je zares lepa. Ko prideva domov, greva običajno k moji družini. Pogrešam jih, zato se nikoli ne voziva predaleč. Letos pa sva si zastavila Slovenijo drugače in sem zares vesel, da je tako. Dve noči sva preživela v Vili Planinka, tu na Jezerskem, pa se mi zdi, da sva povsem spočita in pripravljena na nove podvige. Gotovo se bova še vrnila!
Janette: V Aljaža sem se zaljubila pred devetimi leti in ko sva začela hoditi, me je odpeljal tudi v Slovenijo. Prisežem, ko sem videla, kako lepa je Slovenija, sem se še bolj zaljubila vanj.
Aljaž: Hvala, Slovenija, hvala!  (smeh)
Janette: Prav zato, ker veliko potujeva, ker nimava časa za počitek in naju ni nikoli doma, je Slovenija najin drugi dom. Res je blizu in za tempo življenja, ki ga imava z Aljažem, je tak počitek največ, kar si lahko zaželim. Brez urnikov, lahkotno!

Aljaž: Vesel in ponosen sem vsakič, ko pridem domov in vidim, da se prepoznavnost plesa veča. Kar mi pa najbolj paše je, da naju tu nihče ne prepozna. 

Ravnokar sta zaključila enega od svojih projektov Remembering the Movies.  Gre za pravi plesni spektakel! 

Aljaž: Pravkar sva zaključila najino tretjo turnejo Remembering the Movies po Združenem kraljestvu in sva res ponosna na uspeh. Ljudje so bili navdušeni. In niti v najbolj norih sanjah si nisem upal predstavljati, da bi bil lahko šov tako uspešen. Po takšnem dosežku je lepo priti nekam, kjer odklopiš, kjer se ponovno napolniš in pozabiš na vse. To se mi zdi izjemno pomembno za vse, kar je še pred nama. Da imava prečiščeno in izpraznjeno glavo, sicer se vse skupaj samo kopiči in pride do izgorelosti. Zato je pomembno, da sva prišla v Slovenijo, saj bo vse, kar naju še čaka, zaradi tega lažje. Ni pomembno, kako star si. Pomembno je, da sebi nameniš nekaj časa in prostora.
Janette: Sva v najbolj kreativnem obdobju. Če želiš delati plesne predstave in koreografije, potem moraš za nekaj časa tudi odklopiti. Ko se vrneš nazaj k ustvarjanju, je prijetno, osvežujoče, drugače. Rodijo se stvari, na katere si ponosen.

V Veliki Britaniji sta res zvezdi. Aljaž, vi ste nedavno celo spoznali vojvodinjo Kate in princa Williama. Ali vaju ljudje na slovenskih ulicah prepoznavajo? 

Janette: V Sloveniji ne! Razen, če so Angleži na počitnicah. (smeh)
Aljaž: Ali pa če so prileteli iz Stansteda, Manchestra ali Liveropoola. Mislim, da naju prepoznajo v okolici Slovenske Bistrice. Plešem že od petega leta in Slovenijo sem zastopal tako na evropskih kot svetovnih prvenstvih, po celem svetu. Ampak ples pri nas ni vsesplošno poznana stvar. Ni marketinško najbolj ... (išče pravi izraz)

Janette: Oba imava rada svoji družini, jaz obožujem moje domače, Aljaž svoje. Družina nama zares veliko pomeni in šov Strictly Come Dancing je čaščenje družine.

Ni nogomet?

Aljaž: Točno tako. Ni nogomet! Ampak mislim, da se bo zaradi šova Zvezde plešejo prepoznavnost plesa pri nas začela višati. Tako je tudi prav. Prepričan sem, da je to najlepši dvoranski šport. Vesel in ponosen sem vsakič, ko pridem domov in vidim, da se prepoznavnost plesa veča. Kar mi pa najbolj paše je, da naju tu nihče ne prepozna. Ker v Angliji je to …

Je nadležno? 

Aljaž: Ni nadležno. To je del najinega posla. Le naučiti se moraš, kako živeti in delati s tem.
Janette: Strictly Come Dancing je družinski šov. Ljudje, ki spremljajo šov, so čudoviti! Ko jih srečava na ulicah, ko naju pozdravijo ali se želijo z nama fotografirati, je zares prijetno. To so vsakdanji, običajni ljudje, ki v soboto zvečer z veseljem gledajo ples. Zato sva rada del tega šova – zaradi raznolikih gledalcev, ki nas spremljajo. Oni so to, kar sva midva. Oba imava rada svoji družini, jaz obožujem moje domače, Aljaž svoje. Družina nama zares veliko pomeni in tale šov je čaščenje družine.

Aljaž: Že devet let me prosi, da greva v jamo. 

Spremljata tudi slovenske Zvezde plešejo? 

Aljaž: Prejšnjo nedeljo sem se usedel z atijem in mami, pa z mojim trenerjem Fredijem in Danielo Novak, ki sta prišla, da smo lahko skupaj pogledali oddajo. Bil sem pozitivno presenečen. Mislim, da je super oddaja, nivo plesa je visok in menim, da je na dobri poti, da postane najboljša zabavna oddaja v Sloveniji.

Za koga navijata? 

Aljaž: Za nikogar. Poznam vse tekmovalce iz mojih tekmovalnih let, Škufca in Katarina sta bila v istem klubu, s plesnim klubom Fredi smo odraščali. Andrej je bil vedno tudi moj vzornik. Resnično upam, da si bom šov lahko ogledal v živo.

V naslednjih dneh odhajata še v Lipico, na Zemono, v Postojnsko jamo in Predjamski grad? 

Janette: Komaj čakam! Obožujem konje in muzeje! Ko sva bila prvič v Sloveniji, me je Aljaž peljal v Lipico in na portoroško plažo, toda nikoli še nisem bila v jami. In nikoli, ko sva v Sloveniji, nama ne uspe obiskati Postojnske jame.
Aljaž
: Že devet let me prosi, da greva v jamo.
Janette: Res komaj čakam!
Aljaž: Torej, vprašaj me zdaj!
Janette: Kdaj me boš peljal v jamo?
Aljaž: Jutri! (smeh)