Nikar ga ne obtožujte, dokler nimate v rokah dokazov oziroma razloga za utemeljeni sum, obenem pa ne smete zanemariti svojega šestega čuta. Se bojite, da vas partner vara? Preden ga soočite s svojimi strahovi, temeljito analizirajte okoliščine in se prepričajte, da ni vse zgolj plod vaše domišljije ali negotovosti, opozarjajo strokovnjaki pri reviji Marie Claire. A če upravičeno dvomite o partnerjevi zvestobi, z besedo na dan!

Pomagate si lahko s kar nekaj kazalniki, ki bodo potrdili ali ovrgli vaše domneve. Na seznamu je prva, kakopak, spolnost.  Če v vajini spalnici vlada suša, se najprej vprašajte, kateri od vaju odklanja seks. Če je to on, je morda čas za preplah – saj veste, noben moški ni superman, zatorej njegove moči slej ko prej pojenjajo. Če vso energijo usmerja v ljubico, verjetno ne preseneča, da mu je za vas nič ne ostane …

Če vaš izbranec nenavadno skrbno straži svoj mobilni telefon in računalnik, ima skoraj gotovo kaj za bregom. Moški, ki nima slabe vesti, zanesljivo ne taji klicev in sporočil pred svojo izbranko, a kdor ima ljubico, pač ne more mirno spati. Vsak pisk, ki naznanja SMS, je lahko zanj znak za preplah, saj ga lahko o vsebini sporočila povpraša partnerka – če ga ni že sama prestregla!

Menite, da se je vaš izbranec čustveno odtujil od vas? Odmaknjenost od razmerja je vedno skrb zbujajoča, tudi ko ni posredi tretje osebe, in običajno pomeni začetek konca. Če opažate, da je vaš partner  v pogovorih in vsakdanjih opravilih odsoten, ga vsekakor povprašajte, kaj ali kdo je razlog za to. Morda je z mislimi pri drugi, morda pa si zgolj ne želi biti več z mislimi pri vas …

Kdor želi uspešno prikriti razmerje in obenem nemoteno nadaljevati vsakdanje življenje, mora kdaj pa kdaj zavihteti kar čarovniško paličico. Če se obveznosti na delovnem mestu nenadoma povečajo, sestanki so vse daljši, službena potovanja pa vse pogostejša, nikar ne omahujte – ob prvi priložnosti ga spodbudite, naj vam do potankosti razloži prenatrpani urnik in okoliščine na delovnem mestu. Slej ko prej se bo vdal ali pa zapletel v lastno laž.

Nikar ne pričakujte, da ga bodo izdali prijatelji: ti mu bodo najverjetneje stali ob strani tudi ob tako podlem ravnanju, kot je varanje, vendar boste gotovo lahko opazile spremembo v njihovem vedenju, ko bodo v vaši družbi. Kar je seveda dobra iztočnica za pogovor z dragim.

Če vas je kdaj že prevaral, ni nikakršnega zagotovila, da ne bo tega storil še enkrat. Nikoli si ne očitajte, da je za njegove skoke čez plot krivo vaše ravnanje, varanje je preprosto sebično dejanje in vaš partner očitno ni vreden zaupanja. Če ste mu prvič oprostili, napake nikar ne ponovite.