1 Lubenični sorbet in juha
Metine lističe in koščke dovolj sladke lubenice, ki smo jih zamrznili v zamrzovalniku ter še prej odstranili pečke, zmeljemo in že je pred nami sorbet. Lahko naredimo tudi hladno poletno juho sladko-kislo-pekočega okusa, tako da zmleti lubenici poleg mete dodamo malce soli, popra, kakovostnega oljčnega olja, vinskega kisa, limetinega soka in čilija.
2 Limonada s kivijem
Na stresen poletni dan se prepustimo rumeno-zelenemu kulinaričnemu odklopu. Sveže stisnjen sok biolimon zmešajmo z ohlajeno vodo, domačim akacijevim medom in dobro premešamo. V pijačo potopimo tanko narezana kolesca olupljenega kivija, ledene kocke ter meto, s katero napitek tudi okrasimo.
3 Od breskovega smutija do marelične zloženke
Pocrkljajmo se s smutijem iz breskev ali nektarin, mleka, sladke smetane in poprove mete. Nič manj ne prija zloženka iz ravno prav zrelih marelic in grškega jogurta. Sestavini v več plasteh zložimo v prozoren kozarec, osvežimo z metinim zelenjem in po želji še malo osladimo.
4 Torta z jagodami in lističi vrtnice
Zares nežno in pravljično lepo sladico ustvarimo tako, da rahel tortni biskvit obložimo s stepeno smetano in svežimi jagodami. Kar zadeva okus in videz, jo okrasimo še z meto in cvetnimi lističi neškropljene vrtnice, ki jih lahko prej kandiramo s pomočjo stepenega beljaka in sladkorja.
5 Lučke iz gozdnih sadežev
Robide, borovnice, maline, trojica tipičnih gozdnih sadežev sestavlja imenitno kombinacijo za ledeno sladico. Zmleta skupaj s svežo meto, sadnim sokom, sladko smetano ali navadnim jogurtom ter zamrznjena v modelčkih za lučke bo prinesla veliko veselja na poletnih piknikih in vrtnih druženjih.
Onaplus.si lahko sledite tudi na Facebooku: