Ni izjem, ni izbrank

Arturo mi je povedal za svojo prijateljico iz Santa Barbare, ki je na to temo napisala doktorsko disertacijo. Tega je toliko! Toliko prestopanja mej!

Povedal mi je, da je nemudoma nehal delati v prestižnem joga centru, ko je izvedel, da se lastnik, ki je tudi učitelj, spušča v razmerja z učenkami. Še prej pa mu je javno povedal, kar mu gre. Oba s Cheri ne prestopita vrat tistega centra, ne glede na mamljive ponudbe, ki jih dobivata od tam.

Ne smemo si zatiskati oči. Ne smemo opravičevati takih dejanj. Ni opravičil, ni izjem, ni lukenj, ni izbrank, ni posebnih dušnih povezav, ni astroloških kart – ki bi bile nad to etiko.

Kakšna dva meseca kasneje se je, sicer že ves čas vezano, bitje Oblaček spečalo s še eno svojo učenko, ki pa je bila sočasno tudi učiteljica. Bil je velik škandal, kar nekaj učencev ga je zapustilo. A se ga je opravičilo – s posebno astrološko inštalacijo – zaradi zvezd se je to zgodilo, ni šlo drugače.

Ko sem ga povprašala po etiki, je rekel, da sta bila oba na enakovrednih položajih.

Potem sem izvedela, da je zavedel še eno svojo učenko, ki pa je bila tudi moja stranka in je imela resne zdravstvene probleme. Tukaj so vsi izgovori o enakovrednosti padli.

Do svojih strank sem zaščitniška kot mama medvedka.

V istem trenutku sem mu prepovedala, da še kdaj prestopi vrata mojega centra, odpovedala sem vsa napovedana izobraževanja (kljub zame veliki finančni izgubi, ki me sploh ni zanimala), vsako omembo njega in ga izbrisala iz svojega sveta. Nikdar več nisem več spregovorila z njim. Naučila sem se ločiti, da je znanje čudovito – on pa je stvor, ki, skrit pod plaščem znanja, manipulira in izkorišča. Zame ne obstaja.


Ženske spregovorijo

Sem pa naredila obširno raziskavo ter spoznala nekaj njegovih pacientk, ki jih je enako in podobno izkoristil, jim bral astrološke karte ter jim razbil družino.

Ne samo to, spoznala sem tudi terapevtko, ki mi je povedala, da je prišlo k njej že toliko strank, ki jih je Bitje poškodovalo, da bi ga bilo treba prijaviti. Da se nekatere punce nikdar ne poberejo in je odnesejo tako dobro, kot sem jaz. A se ga vse bojijo in večina ga ščiti. Marsikatera se psihološko sesuje, potem ko jo popolnoma energetsko izčrpa (zato pa to delajo, da se nahranijo kot vampirji) in v trenutku, ko se emocionalno naveže nanj, odvrže.

Tudi moja stranka je potrebovala dve leti, da se je znova sestavila. Zavarovala sem jo in jo čuvala, da je sama sebe po koščkih nekako zložila nazaj. Bitje pa je nad mano izvajalo vse mogoče pritiske, a se mu nisem pustila ustrahovati.


(Se nadaljuje.) 


Pretekli zapis najdete tukaj