Madžarska kulinarika

Žepki z zeljem

Z dobro znanimi sestavinami in tehnikami, domačimi v srednjeevropski kulinariki, so nam lahko recepti za jedi, ki prihajajo z Madžarske, za vsakodnevni navdih in uporabo. Danes poskusite malo drugačne žepke.

Sestavine

  • 500 g listnatega testa
  • Za nadev:
  • 150 g naribanega zelja
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • sol
  • črni poper
  • 100 ml sončničnega olja
  • 1 rumenjak za premaz

Priprava

  1. 1V kozici na olju karameliziramo sladkor in dodamo naribano zelje.
  2. 2Solimo in podušimo ter pri tem ves čas mešamo, dokler se zelje zlato rjavo ne zapeče.
  3. 3To bo trajalo vsaj 10–15 minut.
  4. 4Dodamo veliko popra in po potrebi še malce soli.
  5. 5Pustimo, da se ohladi.
  6. 6Testo zvaljamo na tanko in narežemo na kvadrate, velike 10 x 10 cm.
  7. 7V sredino vsakega kvadratka položimo dve žlički nadeva, zapognemo čez diagonalo in robove pritisnemo skupaj, najbolje s pomočjo vilic.
  8. 8Žepke premažemo z rumenjakom, ki smo ga razžvrkljali z žlico vode.
  9. 9Pečico razgrejemo na 195 °C.
  10. 10Razporedimo po pekaču in pečemo 20 minut.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE