Čudodelno rastlino danes nekateri dobesedno častijo, medtem ko drugi nad njenim močnim okusom vihajo nos. Resda ingver rad zapeče po grlu, poskusite ga svežega, če se vam čaj zdi le blagodejna topla tekočina, a ravno v tej lastnosti je skritih tisočero zdravilnih učinkov. Poleg vode, boste v ingverju našli še več kot 160 aktivnih sestavin, od mineralov in vitaminov do eteričnih olj. Ingverjeve antioksidativne lastnosti so odlične v boju proti prehladu, saj krepijo imunski sistem. Deluje antibakterijsko in tako preprečuje vnetja, niža holesterol, pospešuje prekrvavitev tre preprečuje strjevanje krvi. Odlično pomaga pri slabosti, zato njegove pripravke vzemite s seboj na potovanje. Odganja še glavobol in vrtoglavico, spodbuja apetit, deluje proti driski ter zmanjšuje kronično utrujenost. Primeren je za športnike, saj lajša mišično napetost in otekline, nosečnice pa ga kljub lajšanju občutka slabosti morajo uživati v zmernih količinah. Uživanje ingverja vpliva tudi na boljši spomin. Starodavna korenina je še odličen vir lepote. Eterično olje ingverja poživi utrujeno kožo, nanos na lasišče preprečuje izpadanje las, pogosto pa se pojavlja tudi med sestavinami zobnih past, saj preprečuje slab ustni zadah. 



Ingver lahko uživate svež ali v predelani obliki. Posušen in zmlet je preprost za uporabo, a resnično močan okus in vse zdravilne sestavine bo zajela uporaba sveže korenine. V sokovniku ga lahko preprosto stisnete in sok uživate kot jutranje šilce zdravja (priljubljen ritual hollywoodskih zvezd in prebivalcev ameriške Kalifornije). Sok pridobite tudi z ribanjem korenine, ki jo nato precedite skozi bombažno gazo ali čajno filter vrečko. Na sobni temperaturi ali v hladilniku vam bo korenina zdržala dobrih nekaj tednov, tako da jo po potrebi lomite košček za koščkom. Dobrodošel dodatek napitkom je pozimi v čajih in poleti v limonadah.