Vazelin je izjemno koristen parafinski gel, ki ga je dobro vedno imeti v kopalnici ali pa celo v torbici, saj velja za nepogrešljivo kozmetično sredstvo, ki je po vrhu cenovno zelo dostopno.  V prihodnjih mesecih bo tako nepogrešljiv skrbnik naših podplatov, sploh če so ta nagnjena k razpokani, suhi in poroženeli koži: zvečer, po prhanju ali kopeli, si noge temeljito namažemo z vazelinom in si nadenemo nogavice. Skočimo pod odejo in zjutraj se bomo zbudili s svilnato mehko kožo!

Čeprav so temperature čez dan že visoke, nas bo v jutranjih in večernih urah še kar nekaj časa rado zeblo – neprijetno pa bo tudi naši koži, ki jo je smiselno zaščititi prav z vazelinom. Ustnice, obraz, vrat in roke – vazelin nanesite v tankem sloju, a tudi če ga bo kaj preveč, nič ne de, saj se vpije dokaj hitro.

Vazelin nas ohranja mlade, ugotavlja stroka, ki meni, da se lahko s parafinskim gelom obvarujemo celo pred gubami in skrbimo za elastičnost. Če mu dodamo malce rjavega sladkorja, si lahko sami izdelamo kakovosten in učinkovit piling kože: s krožnimi gibi zmes nanašamo na obraz, po petnajstih minutah delovanja jo nežno speremo z mlačno vodo.

Znano je, da lahko maskara škoduje trepalnicam, zato je te smiselno občasno namazati prav z vazelinom in jih tako nahraniti ter jim poudariti sijaj. Tega lahko pričaramo tudi ustnicam: z vazelinom mirno prekrijemo šminko, ki bo zato tudi obstojnejša.