Razdražljivost se najraje pokaže takrat, ko smo siti ponavljajočih se stresnih situacij. Nepotrebnega razpredanja zato nikakor nismo pripravljeni tolerirati, zato izbruhnemo ob vsakem nelagodji ali nadlogi. Možgani so preprosto preveč obremenjeni z žalostnimi občutki, zato jim je vse drugo v breme.

Ko nas utrujenost spremlja dalj časa, zanjo pa na najdemo očitnega fizičnega vzroka ali težav, tegoba najverjetneje izvira iz dolgotrajne žalosti. Utrujenost ne pojenja niti takrat, ko spimo zadostno število ur in jemo dovolj. Dokler se ne spopademo z žalostnimi občutki, nas bo utrujenost spremljala od jutra do večera.  Žalost nam vzame energijo na vseh področjih življenja, zdi se tudi, da nam kar posrka tudi dar govora. Ta je zato izrazito upočasnjen, kar je lahko zelo naporno za sogovornike, a kaj ko nam manjka motivacija za klepet. Podobno upočasnjena je hoja.

Bolečine v hrbtenici niso nič kaj nenavadne, ko smo dalj časa žalostni. Hrbtenica je namreč opora celemu telesu, zato ne preseneča, da jo dolgotrajni stres tako zdela. Bolečina se običajno začne globoko v križu in se širi naprej. Dokler ne odpravimo čustvene bolečine, tudi fizične ne bomo.

Ko se spopadamo z žalostjo, nam jo pogosto zagodejo težave s spanjem. Mnogi ne zmorejo spati več ur v kosu, pogosto se prebujajo, zjutraj pa zelo težko vstajajo. Težave s spanjem so nevaren zdravstveni dejavnik, zato jih nikakor ne gre zanemarjati!Nenehni glavoboli so med prvimi simptomi žalosti. Napor, ki ga terjajo neprijetne misli, povzroča neprijeten pritisk od zatilja in naprej prek cele glave.