Približno 300 žensk je pristopilo h gibanju, ki si bo v prihodnje prizadevalo preprečevati spolne zlorabe in pomagati žrtvam nadlegovanja. Med njimi so številna slavna imena, kot so Nicole Kidman, Jennifer Anistson, Meryl Streep, Reese Witherspoon, Emma Stone, America Ferrera in Eva Longoria, ki so tako napovedale boj proti nasilnežem in izprijencem.

Konec je nadlegovanja na delovnem mestu, poudarjajo zvezdnice, zdaj je čas, da jim končno stopimo na prste: izprijenci si zlorabe privoščijo vedno znova, ker ne nosijo posledic, a to se mora spremeniti, so v javnem pismu napisale ustanoviteljice gibanja Time's Up Now. Da si žrtev ne more privoščiti pravne pomoči in zato napadalca ne prijavi oblastem, je nedopustno, zato so ustanoviteljice z donacijami zbrale že 13 milijonov dolarjev, namenjenih tistim, ki ne premorejo denarja za boj. Zvezdnice se bodo v prihajajočem letu osredotočile tudi na spodbujanje k enakosti med spoloma na vodstvenih položajih, enake plače in sprejetje zakonodaje za kaznovanje podjetij, ki z neukrepanjem spodbujajo spolno nadlegovanje, povezale pa so se tudi z organizacijo Alianza Nacional de Campesinas, ki se bojuje predvsem proti spolnemu nadlegovanju Latinskih Američank, ki delajo v ameriški kmetijski industriji.

Spomnimo, razkritje podlih in nagnusnih dejanj producenta Harveyja Weinsteina je pred meseci sprožil podobnih obtožb, ki segajo v vse družbene sfere.