Za tiste, ki ne veste, star angleški pregovor pravi: 

Something old (nekaj starega),
something new (nekaj novega),
something borrowed (nekaj izposojenega),
something blue (nekaj modrega),
and a silver sixpence in her shoe (in srebrni kovanec v čevlju). 

Vsak izmed petih predmetov, ki jih mora nevesta nositi na svoj poročni dan, naj bi prinesel srečo posameznemu elementu zakona. Nekaj starega naj bi varovalo bodoči naraščaj mladoporočencev, nekaj izposojenega mora priti od druge neveste in prinaša srečo na poročni dan, nekaj modrega je znak zvestobe mladoporočencev, srebrni kovanec pa naj bi kot simbol blagostanja in miru odganjal ljubosumne snubce, ki jih je nevesta pred poroko zavrnila. Neveste v angleško govorečem svetu se pregovora rade držijo in tudi Meghan ni izjema. Za poroko s princem Harryjem je izbrala prav poseben modri predmet. To je bil košček blaga, iz katerega je bila narejena obleka, ki jo je nosila, ko je prvič spoznala bodočega soproga. Romantično gesto so vojvodinji šivilje skrile v poročno tančico, tisto, ki se je v zgodovino zapisala z bogatim in posebnim vezenjem. 


Vir: Hello


Oblikovalka tančice Clare Waight Keller je namreč z Meghan našla prefinjen način, da se bodoča članica britanske monarhije pokloni vsem narodom zbranim pod zvezo Commonwealth. Na tančico sta se odločili izvesti 53 različnih cvetlic, vsaka izmed njih pa simbolizira eno izmed držav. Modrega dodatka z nadvse romantično noto se na prvi pogled seveda ni opazilo, a vojvodinja ga je razkrila v novem dokumentarcu o britanski kraljici Queen of the World, v katerem so nastopili tudi člani kraljeve družine. Meghan je v enem izmed odlomkov spregovorila o poroki, ki je pomembno zaznamovala letošnje leto monarhije, pred kamero je razgrnila dragoceno tančico in se raznežila: »Čudovita je. In nekje tukaj je košček... ste ga videli? Košček modrega blaga, ki so ga prišili v notranjost. To je bilo moje 'nekaj modrega'. Blago z obleke, ki sem jo nosila na najinem prvem zmenku.« 


Vir: Hello


Meghan je poleg 53 cvetlic commonwealških držav v vezenine tančice vključila tudi nekaj svojih cvetličnih izbrank. »Med njimi je tudi kalifornijski mak, ki nima nič opraviti s Commonweathom, a sem ga želela dodati, saj simbolizira moj dom,« je vojvodinja še razkrila v dokumentarcu.  Neveste tako vsaka na svoj način z malenkostmi, ki jih povabljenci niti ne opazijo, ovekovečijo ta veliki dan ljubezni. Tradicije o starih, novih, izposojenih in modrih predmetih se je na svoji poroki s princem Williamom leta 2011 držala tudi Kate. Nekaj starega je predstavljala posebna oblika čipke, ki jo že stoletja vezejo na Irskem, novi so bili diamantni uhani, ki so ji jih za poroko podarili njeni starši, nekaj izposojenega pa diamantna tiara draguljarske hiše Cartier, ki ji jo je posodila sama angleška kraljica, ta pa jo je v dar za 18. rojstni dan dobila od svoje matere.Tako kot pri Meghan pa je bilo tisto nekaj modrega skrito vsem očem, ki so bile ob kraljevi poroki stoletja uprte v njo. Tudi njej je oblikovalka Sarah Burton za srečo v notranjost obleke všila moder trakec.