Dvorec Downton Abbey se v resnici imenuje Highclere Castle, v njem pa še vedno živita potomca aristokratov grof in vojvodinja Carnarvonška. Ponosno skrbita za dediščino gradu, ki leži nedaleč stran od Londona in se razteza na več kot 9.000 kvadratnih metrih ter obsega 300 soban. Ob premieri filma Downton Abbey pa sta se lastnika odločila, da zgodovinsko izkušnjo življenja v tako prestižnem gradu ponudita gledalcem. 
Na platformi Airbnb bosta objavila oglas za nočitev za dve osebi v njunem neverjetnem domu, srečna gosta pa bosta deležna kraljeve pogostitve. Obisk se bo pričel s tradicionalnimi koktajli z gostiteljema v salonski sobani, nato pa si bodo vsi štirje privoščili slavnostno večerjo, sestavljeno iz tipičnih treh hodov v glavni jedilnici. Kot smo gledalci lahko videli v seriji, bodo tudi tu prisotni služabniki pod budnim očesom butlerja.  

Po večerji bodo gostoma postregli kavo v knjižnici, kot so to vedno storili tudi junaki v Downton Abbey, po prijetnem druženju pa se bodo lahko umaknili v svoje sobane, gosta bosta spala v eni izmed spalnic na galeriji, ki ima tudi svojo kopalnico in razgled na več kot 400 hektarov urejenega zelenega posestva.  
Naslednje jutro bo gosta pričakal obilen zajtrk, nato pa se bodo skupaj z grofom in vojvodinjo odpravili na ogled ogromnega posestva Highclere Castle, kjer jim bosta gostitelja razodela zgodovino graščine in njenih prebivalcev ter kako so ohranili njeno zavidljivo podobo vse do danes. 
»Biti doma v dvorcu, kot je Highclere Castle, je bilo zame vedno velika čast in užitek, zato sem navdušena, da bomo lahko še nekomu pokazali, kako neverjetno je bivanje tukaj,« se ob pričujočem oglasu na Airbnb veseli Lady Carnarvon. »Highclere Castle je bil v družini Carnarvon že od leta 1679 in ima izredno bogato zgodovino. Zelo rada pripovedujem zgodbe o njegovi zgodovini in res se veselim, da bomo naši dediščino predstavili bodočim gostom.« 

In seveda še najpomembnejše informacije, kako do nočitve v tem sanjskem dvorcu? Oglas je na platformi Airbnb že aktiven, najdete ga tukaj, prijave pa bodo pričeli sprejemati 1. oktobra točno ob 12. uri po britanskem poletnem času, kar bo za slovenske oboževalce pomenilo ob 11. uri. Rezervirali boste lahko samo eno nočitev, termin pa je določen za 26. novembra letos. Nočitev, ki bo vključevala vse od obrokov do strežbe in vodstva po posestvu, pa bo znašala 169 evrov oz. 150 britanskih funtov. 

Če vas mamljiva ponudba še ni prepričala, si oglejte še napovednik filma Downton Abbey. V tokratnem nadaljevanju bo družina Crawley namreč gostila angleškega kralja in kraljico, samo pomislite, sobane, kjer so se skozi stoletja sprehajali najpomembnejši britanski plemiči, pa lahko z malo sreče obiščete tudi vi.