Sivka je nedvomno eden od sredozemskih biserov: opojno diši, pomirja, deluje antiseptično, protiglivično in še bi lahko naštevali. Skratka, sivkino olje je nepogrešljivo pri blaženju številnih tegob, preberite si, kako vse lahko koristi.

Pomirja pred spanjem. Če vas muči nespečnost, vam bo pomagalo vdihavanje sivkinega olja. Malce ga lahko kanete tudi na vzglavnik, lahko pa si ga malce vtrete tudi v roke in na obraz, ali pa malce v predel senc, zapestja ali stopal.

Blaži simptome dermatitisa. Če imate težave s kožo, ki se rada vname in srbi, si lahko pomagate z mešanico sivkinega in kokosovega olja.Odpravlja prhljaj. Če si boste vtirali sivkino olje v lasišče nekajkrat na teden, boste pomagali odpraviti prhljaj.

Odstranjuje madeže na koži in sončne pege. Mešanico sivkinega in kokosovega olja vtiramo na kritične predele trikrat na dan.

Pomaga pri aknah. Sivkino olje, vmešano v vlažilno kremo, bo učinkovito premagovalo bakterije na koži in zaviralo vnetne procese.

Odganja mrčes. Poletje se je po temperaturah sodeč sicer že poslovilo, a vendarle bi se kakšni nadležni brenčači še utegnili pojaviti na vašem oknu. Olje pokapljajte po ključnih mestih in si zagotovite mir pred nadlogo.Odrgnine in opekline. Eterično olje zmešajte s kokosovim maslom v razmerju 1 : 5 in nanesite na prizadeti predel. Antimikrobne sestavine bodo pomagale pospešiti proces zdravljenja.

Blaži menstrualne krče. Segreto sivkino olje namažemo na trebuh in tako ublažimo krče in bolečino.

Zdravi razpokane ustnice in roke. Nizke temperature so že tu in kmalu bo treba obvarovati  našo kožo pred mrazom. Posledice bo pomagalo odpraviti sivkino olje.