Monako znova slavi, dvojčka danes praznujeta drugi rojstni dan. Princesa Gabriella in princ Jacques, spomnimo, na svet sta prijokala 10. decembra 2014, sta na skromno zabavo povabila nekaj prijateljev iz vrtca, ki ga obiskujeta dvakrat ali trikrat na teden.

Dvojčka sta v kneževini izjemno priljubljena, tako vse bolj tudi zdajšnji monaški vladar princ Albert in njegova prelestna žena princesa Charlene. Spomnimo, dolgoletna partnerja sta usodni da dahnila leta 2011, tri leta pozneje pa razveselila z novico, da pričakujeta prestolonaslednika. Naziv je po protokolu pripadel dečku, čeprav je nekaj minut mlajši od sestrice, dvor pa si je oddahnil, kajti dolga leta nestanovitni Albert je dotlej imel le dva zunajzakonska otroka, ki seveda nimata pravic do prestola, a bosta podedovala zajeten del očetovega premoženja.

Princesa Gabriella in princ Jacques bosta torej danes upihnila drugo svečko, kot rečeno, se jima bo na dopoldanski zabavi v palači pri  torti pridružilo nekaj prijateljev iz elitnega monaškega vrtca, njuni podaniki pa srčno upajo, da bosta na osebni praznik nekaj pozornosti namenila tudi javnosti. Na soje žarometov sta se dvojčka menda že privadila, zato vse pogosteje sodelujeta tudi pri protokolarnih dogodkih, nedavno sta tako s starši obiskala pisani tradicionalni božični semenj in se zavrtela na bleščavem vrtiljaku.