Lahko in osvežilno

Vaflji s presnim sladoledom

Od časa do časa se vsi radi razvajamo, zato v teh toplih dneh posebno teknejo lahki in osvežilni prigrizki Tereze Poljanič iz njene druge kuharske knjige Zdravo, Tereza!

Sestavine

  • Za vaflje:
  • pol skodelice (60 g) ajdove moke
  • pol skodelice (50 g) mandljeve moke
  • tri četrtine žličke pecilnega praška
  • četrt žličke soli
  • žlička čaja matcha (po želji)
  • 2 žlici kokosovega sladkorja
  • laneno jajce (žlica lanene moke in 3 žlice vode)
  • 2 žlici kokosovega olja
  • tri četrtine skodelice (180 ml) mandljevega mleka, zmešanega z žlico jabolčnega kisa
  • javorjev sirup
  • Za presni bananin sladoled:
  • 3 zamrznjene banane
  • četrt skodelice (60 ml) kokosovega mleka
  • žlička vanilje
  • ščepec soli

Priprava

  1. 1Zmešamo mandljevo mleko in jabolčni kis. To je nadomestek za pinjenec. Pustimo na strani.
  2. 2Nato premešajmo laneno moko z vodo in pustimo na strani.
  3. 3V skledi zmešajte vse suhe sestavine (ajdovo, mandljevo moko, pecilni prašek, sol, matcho in kokosov sladkor).
  4. 4V drugi skledi premešajmo mandljevo mleko z lanenim jajcem in stopljenim kokosovim oljem.
  5. 5Tekoče sestavine vlijemo v suhe in premešamo. Masa mora biti gosta, lahko jo uporabimo za ameriške palačinke, če nimamo pripomočka za peko vafljev.
  6. 6Maso vlijemo v napravo in spečemo vaflje.
  7. 7Za presni baninin sladoled vse sestavine zmeljemo v mešalniku in takoj postrežemo.
  8. 8Po želji dodamo javorjev sirup.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE