Zdrav začetek dneva

Sveža žita za zajtrk

Zajtrk sestavljen iz žitaric je odličen za uravnavanje prebave. Če ste zaprti, smetane nadomestite s pinjencem, sveže sadje pa s suhim, če je vaše blato premehko, žita v celoti zamenjajte z nenamočenimi ovsenimi kosmiči, ob težavah z napenjanjem pa kašo na hitro zavrite pred uživanjem.

Sestavine za 2 osebi

  • 4 žlice mešanih žit (pira, pšenica, goli oves, ječmen, rž)
  • 150 g smetane
  • 2 žlici medu ali riževega sirupa
  • sok ene limone
  • 50 g orehovih jedrc
  • 1 banana
  • 1 jabolko
  • 1 noževa konica vanilje v prahu ali semena iz polovice stroka

Priprava

  1. 1Žita na grobo zmeljemo v sekljalniku in stresemo v skledo.
  2. 2Umešamo 12–15 žlic hladne vode, da nastane gosta kaša.
  3. 3Pokrijemo in za približno 8 ur (najbolje čez noč) postavimo v hladilnik, da se namočijo.
  4. 4V žitno kašo umešamo smetano, med ali rižev sirup in limonov sok.
  5. 5Orehe grobo sesekljamo.
  6. 6Banano olupimo in narežemo na kolobarje.
  7. 7Jabolko operemo, po želji olupimo, prerežemo na četrtine, peščišče izrežemo in krhlje na grobo naribamo.
  8. 8Banano in jabolko umešamo v žita.
  9. 9Za konec jih začinimo z vaniljo in po potrebi dodamo limonov sok ter posujemo z orehi.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE