Zajtrk

Prosena kaša

Zdravo različico prosene kaše, primerno tako za tiste, ki ne prenašajo laktoze, kot za diabetike, pripravite z dodatkom mandljevega mleka in cimetom.

Sestavine

  • 5 žlic prosene kaše
  • 750 ml mandljevega mleka
  • žlica eritritola
  • žlica sesekljanih mandljev
  • pol žličke glukomanana v prahu
  • strok vanilje
  • cimet
  • 2 dcl kokosove smetane

Priprava

  1. 1Čez noč namočite proseno kašo v vodo.
  2. 2Zjutraj odcedite proseno kašo in jo v mandljevem mleku kuhajte približno deset minut.
  3. 3Vmes dodajte sesekljane mandlje, cimet, semena vanilije, ki ste jih postrgali iz razpolovljenega stroka in eritritol.
  4. 4Odstavite z ognja.
  5. 5V posebni skodelici s paličnim mešalnikom v hladno kokosovo smetano vmešajte glukomanan v prahu (če želite gostejšo strukturo, ga lahko dodate več), ki bo celotno jed naredil kremastega okusa.
  6. 6Kokosovo kremo vmešajte v proseno kašo in postrezite.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE